De verkiezingen voor het “beste” reisbureau van het jaar zijn weer in volle gang. En reisbureau van het jaar wordt je niet zomaar. Het is – gelukkig – niet een kwestie van even inschrijven en dan afwachten of je gekozen wordt door een “deskundige” jury.

Er zijn in totaal vier rondes die je als reisbureau door moet zien te komen.  In de eerste ronde worden de inzendingen beoordeeld en na een eerste selectie worden de deelnemers voor de volgende ronde bekend gemaakt. Momenteel loopt de tweede ronde waarbij de deelnemers een reiscase moeten uitwerken. In de case is een situatie geschetst waar een getrouwd stel van middelbare leeftijd een congresbezoek in China graag wil verlengen met een vakantie. Elke ronde eist meer kennis en doorzettingsvermogen! In ronde drie wordt de reisbureaus een vragenlijst en een interessante case voorgelegd.

Op basis van de inzendingen van de eerste, tweede en derde ronde wordt besloten welke reisbureaus doorgaan naar de vierde ronde van de verkiezing en worden in maart de beste reisbureaus per provincie tot provinciale winnaars benoemd. Om in april te vernemen wie reisbureau van het jaar 2008 is geworden.

En uiteraard zal ik als dat bekend is ook eens kritisch de website van het reisbureau  onder de loep nemen.