WordPress staat voornamelijk bekend als een gemakkelijke tool voor blogsites. Echter lijken ze de laatste tijd zich steeds meer te richten op de professionele markt. Zo hebben ze gisteren een responsive theme gelanceerd dat speciaal voor hotels is ontwikkeld. Het heeft een professionele uitstraling en is ook nog gratis te gebruiken. Op deze manier kan elk hotel een professionele website opzetten en hun klanten optimaal bedienen.

Stay

stay-wordpress

Het nieuwe template heeft een passende naam gekregen en is speciaal gericht op hotels, inns en bed & breakfasts. Het design ziet er professioneel uit, waarbij foto’s centraal staan voor de pagina. Het template is responsive en kan daarom op elk apparaat optimaal bekeken worden.

Het template kan totaal naar wens worden aangepast met logo’s, foto’s, kamergegevens en andere informatie over het hotel en haar omgeving.

hotels-rooms-wordpress

In de site is tevens een functionaliteit toegepast dat klanten een review achter kunnen laten op de website zelf. Door de integratie van Google Maps kan een hotel ook een ideale contact page opzetten.

Reserveren

Het is via een formulier in het template voor de klant makkelijk om contact op te nemen met de eigenaar van het hotel. Echter is het nog niet mogelijk om direct vanuit de website een kamer te boeken en direct af te rekenen, er zit nog geen afrekenmogelijkheid in het template.

reservering wordpress

Gratis

Het aanmaken van een WordPress website met ‘Stay’ als theme is net als gewoonlijk gratis. Er kan voor extra opties als een eigen domeinnaam (nu staat er nog .wordpress.com achter je URL), extra opslagruimte, geen advertenties en de mogelijkheid om video’s te plaatsen. WordPress lijkt ervan uit te gaan dat professionele klanten die zich eenmaal het nieuwe template hebben aangemeten ook snel een upgrade zullen willen.

upgrade wordpress

Hotels: pluk de vruchten

Lake Crest Inn is al aan de slag gegaan met het template. Het lijkt er voor mij op dat er geen reden meer is om als hotel geen eigen website te hebben. Alles is in de basis aanwezig in dit template en het is ook nog gratis. Hotels hoeven slechts de vruchten te plukken!