Zoover is natuurlijk bekend geworden als reviewsite en doet ondertussen ook dienst als OTA. Maar ook als OTA is Zoover haar bestaansrecht niet vergeten en ontwikkelt ze altijd nog door aan het completer en betrouwbaarder maken van de reviews. Sinds deze week worden ook de Tweets omtrent een hotel, activiteit of bestemming gevat in de reviewsectie. 

Aanvulling op bestaande user generated beoordelingen

Met de toevoeging hoopt Zoover zijn bezoekers nog meer content te bieden naast de al miljoenen beoordelingen. De Tweets worden gekoppeld om een nog actueler beeld te geven van verblijfsaccommodaties.

Nederlandstalige Tweets worden, samen met social media bureau Jalt, automatisch gematched aan de meer dan 300.000 hotels, campings, bed & breakfasts, pensions en appartementen in de Zoover database. Ook bij dagattracties worden Twitter beoordelingen getoond. Daarmee worden de bestaande, ruim 2 miljoen, beoordelingen aangevuld met nog meer actuele meningen van gasten.

Volgens Nieuwe media manager Luuk Roestenberg van Zoover zijn de tweets een belangrijke aanvulling: “Twitter staat bol van relevante en zeer actuele content voor vakantiegangers, tot nu toe was het erg lastig deze info te ontsluiten. Dankzij speciale software zijn we nu in staat veel van die interessante toevoegingen te tonen op de juiste plaats”

Eerste beoordelingssite in Nederland die tweets koppelt

Zoover is de eerste beoordelingssite in Nederland die beoordelingen in de vorm van Tweets gaat toestaan. De Tweets krijgen wel een eigen plek binnen de pagina om een duidelijk onderscheid te geven. De Tweets tellen vooralsnog niet mee in het gemiddelde cijfer voor de acco’s.

De Efteling, Hotel Karel VVakantiepark Beerze Bulten en Camping ’t Woutershok hebben al Twitter reviews:

twitter reviews