TripAdvisor heeft vandaag TripConnect gelanceerd, een self-service platform voor advertenties van kleinere hotels en bed & breakfasts. Zij kunnen voortaan gevonden worden in prijsvergelijkingen op TripAdvisor en daarmee directe boekingen genereren.

TripAdvisor, met ruim een kwart miljard maandelijkse bezoekers de grootste reissite ter wereld, spreekt van een groundbreaking new service. Voortaan kunnen onafhankelijke hoteleigenaren of B&B’s hun actuele kamerprijzen en beschikbaarheid toevoegen aan TripAdvisor’s Hotel Price Comparison. Die nog vrij jonge service biedt een realtime overzicht van hotelkamerprijzen, bij de hotels zelf en bij boekingssites. Met één muisklik komt de zoeker uit bij de checkout van de geselecteerde aanbieder.

Long tail

TripAdvisor geeft aan dat kleinere hoteliers vanaf vandaag volwaardig kunnen concurreren met de grote hotelketens en OTA’s (online travel agents) op het platform. De belofte van TripConnect is dat ze meer ‘directe’ boekingen zullen krijgen, waardoor ze kunnen besparen op bijvoorbeeld zoekmachinekosten of verkoopcommissies. Verwijsplatform TripAdvisor boort de long tail van kleine hotels en B&B’s aan, zoals Booking.com dat als OTA eerder succesvol deed.

Biedsysteem

Om aan TripConnect (webinar) deel te kunnen nemen moeten de zelfstandige horecaondernemers zijn aangesloten bij TripAdvisor Business Listings. Aan de hand van een op Google AdWords gelijkend biedsysteem (cost per click) kunnen ze hun positie in de Hotel Price Comparison verbeteren. Een belangrijke voorwaarde is verder dat de hoteliers en B&B-eigenaren samenwerken met een bij TripAdvisor bekende boekingsengine.