Een accommodatie direct boeken bij de eigenaar is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Een van de wereldwijde spelers is Airbnb. Volgens een eigen bericht is Airbnb goed voor 200.000 accommodaties wereldwijd en gemiddeld 40.000 overnachtingen (in aantal personen) per dag. 9flats heeft met de recente overname 100.000 geplaatste accommodaties en Wimdu heeft er ruwweg 50.000.

Met de recente overname van iStopOver door 9flats lijkt Airbnb toch wel zenuwachtiger te worden voor de concurrentie op hun eigen markt en komen ze met deze vergelijking naar buiten. Met deze vergelijking willen ze aantonen dat het niet alleen om de aantallen accommodaties gaat maar om het aantal boekingen.

Maar goed ze zijn nog steeds marktleider en lopen qua online ontwikkelingen ook voor op de anderen. Recent hebben ze hun website en homepage veranderd en weer een aantal goede verbeteringen doorgevoerd. Een tijdje geleden schreven we nog deze post “Airbnb en Wimdu zoek de verschillen”, eens afwachten dus wat Wimdu nu gaat doen met hun site.

De strijd zal de komende tijd nog zeker doorgaan tussen Airbnb, 9flats en Wimdu en er zullen meerdere spelers actief worden op deze markt. Zou Booking.com hier nog op gaan inspelen? Partijen als Airbnb hebben hun listings vooral in steden en vormen een bedreiging voor het aantal hotelovernachtingen.

Bron: thenextweb.com

Afbeelding: Philcampbell