Het gaat goed met Airbnb, dat moge duidelijk zijn. Ze hebben namelijk sinds gisteren een Nederlandse website de digitale wereld in geschoten. Airbnb is zo populair aan het worden in ons land, dat dit volgens het bedrijf een Nederlandse URL rechtvaardigt.

Airbnb

Airbnb is in 2008 opgericht en gevestigd in San Fransisco. Airbnb is volgens eigen zeggen een vertrouwde ‘community’ marktplaats voor mensen om te adverteren, te ontdekken, en unieke accomodaties over de hele wereld te boeken -online of vanaf een mobiele telefoon. Op Airbnb kun je als reiziger dus een huis van iemand anders huren om je vakantie of business trip in door te brengen, maar je kunt ook je eigen huis verhuren en er op die manier een extra zakcentje mee verdienen en in contact te komen met andere reislustige types die graag jouw tips van de stad willen horen. Airbnb verbindt mensen met unieke reiservaringen in meer dan 26.000 steden in in 192 landen. En één van die landen is ons eigen Nederland, een land waarvan Airbnb het de moeite waard lijkt te vinden om er een aparte URL voor aan te maken.

Nederland

“Airbnb brengt mensen van over de hele wereld samen zoals niemand dat eerder heeft gedaan,” zegt Joe Gebbia, mede-oprichter van Airbnb en Chief Product Officer. “Wij zien enorme mogelijkheden om onze community te laten doorgroeien in Nederland en kijken uit naar het uitbreiden van de voordelen van de sharing economy naar mensen in het hele land.”

Vooral Amsterdam heeft zich ontwikkeld tot één van de snelst groeiende markten voor Airbnb in Europa. In de afgelopen 12 maanden is het aantal beschikbare locaties meer dan 600% gegroeid, waardoor er nu elke nacht meer dan 2700 locaties te boeken zijn in Amsterdam. In totaal werden in de hoofdstad 200 duizend overnachtingen geboekt via de accommodatie-marktplaats. Daarmee komt Amsterdam op de 10de plaats van grootste markten voor Airbnb wereldwijd.

Bron: ANP Pers Support, Airbnb.