We hebben het al vaker gehad over het peer-to-peer travelplatform Airbnb. Delen wat je hebt, met anderen die er op dat moment goed gebruik van kunnen maken, en er ook nog een zakcentje aan verdienen. Maar kunnen alle verhuurders hun bezoekers wel volledig vertrouwen? Airbnb werkt daar hard aan en introduceert naast haar verzekeringen voor schade daarom verified identification van de huurders, zo meldt Pretwerk.

Op basis van vertrouwen

Airbnb CEO Brian Chesky; “Toegang tot het netwerk is gebaseerd op vertrouwen; en vertrouwen is gebaat bij transparantie. In een vertrouwde community is geen plaats voor anonimiteit. Openheid brengt het beste naar boven bij mensen. Wij willen toe naar een situatie waarbij gasten niet meer anoniem of met een valse identiteit een boeking kunnen maken. Daarom maken we gebruik van de beste tools om ervoor te zorgen dat de verhuurders de beste keuze kunnen maken. Daar is de verified ID een volgende stap van.”

Het systeem van ‘Verified Identification’ wordt als eerste in de VS toegepast, waar inmiddels 25% van de leden een oproep heeft gekregen om hun identiteit te verifiëren.

Koppelen van online en offline identiteit

De verificatie van de identiteit zal gaan door een online en offline identiteit aan elkaar te koppelen. Een online identiteit (Facebook, Linkedin enz.) wordt gekoppeld aan Airbnb. Door een scan van een identiteitsbewijs te koppelen aan deze online identiteit is de verified identification gemaakt.

Schermafbeelding 2013-05-13 om 10.25.30

Schermafbeelding 2013-05-13 om 10.25.50

Lees meer op Pretwerk en op het blog van Airbnb