Het Braziliaanse Tourism Board heeft twee nieuwe online tools gelanceerd, een interactieve brand channel website en een video game app genaamd ‘Brasil Quest’. Beide applicaties hebben als doel de toerist wegwijs te maken en hun trips te kunnen plannen.

Brand channel website
De brand channel website van Brazilië is gemaakt in samenwerking met Google en helpt reizigers bij het plannen van hun trips in Brazilië. Het Youtube kanaal leidt (potentiële) toeristen door het land met behulp van prachtige filmpjes die onder andere zijn geupload door verschillende Youtube-gebruikers.

In het kanaal kun je aangeven wanneer je gaat, hoe lang, met wie en welke activiteiten je aantrekken. Aan de hand van de gemaakte keuzes krijg je een aantal videosuggesties te zien die je door kunt kijken. Op het kaartje naast de video’s staat waar het filmpje gemaakt is zodat je makkelijker je trip kunt plannen. Interessant als je het mij vraagt, een leuke manier het plannen te vergemakkelijken en de voorpret te vergroten. Ook om inspiratie op te doen is dit een uitstekende tool.

Brasil Quest
De tekst, ‘on a very sad planet somewhere in the universe’, wordt vervolgd met een animatie video van een schattig uitziende alien, YEP, die in zijn verveelde zoektocht naar hapiness besluit Brazilië te bezoeken en wordt betoverd door de schoonheid van het land. In de game gaat de alien langs de 12 verschillende steden die de FIFA World Cup in 2014 hosten en komt langs alles wat het land te bieden heeft.

De game, Brasil Quest, wordt officieel gelanceerd op donderdag 22 maart in New York. Deelnemers verzamelen om 5 uur ’s avonds op de hoek van 45th Street en Broadway om de game tegen elkaar te spelen. Dit zal live worden uitgezonden op een groot scherm op Times Square.  De drie winnaars zullen elk twee tickets aangeboden krijgen naar de één van de drie topbestemmingen in Brazilië: Rio de Janeiro; Salvador of Manaus. Elke deelnemer krijgt een YEP actiefiguur mee naar huis.

De twee apps werken in op de beleving en maken de schoonheid van Brazilië zichtbaar op een mooie en ook grappige manier.