Gisteren viel mijn oog op een eigenzinnige campagne van Visit Faroe Islands. Deze bijzondere bestemming vroeg zich letterlijk af hoe zij hun mooie wegen moeten laten zien, als Google Streetviews hen niet wilt opnemen. Het is immers onmogelijk het gevoel te beschrijven om door de groene valleien en bergen te rijden, naast de oceaan en tussen de cliffs. Maar het probleem is, De Faeröer Eilanden bestaan niet op Google Street View, in tegenstelling tot (bijna) de rest van Europa. De 18 eilanden in de Noord Atlantische Oceaan hebben het heft in eigen handen genomen en een eigen Street View gelanceerd: Sheep View 360.

Sheep View 360

Om dit te realiseren is zachtjes een 360˚camera op de rug van het schaap geplaatst (aangedreven door een zonnepaneel), die foto’s zou nemen als het dier vrij de open hellingen van de Faeröer begraasd. Foto’s worden vervolgens terug naar de mobiele telefoon van de camera beheerster Durita (werkzaam bij Visit Faroe Islands) verzonden, zodat zij ze zelf kan uploaden naar Google Street View. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat de Faeröer op de kaart gezet worden op een zeer unieke wijze!

Middels deze campagne van Visit Faroe Islands, wordt op een zeer creatieve manier aandacht gevraagd voor het tekenen van een petitie. Een onschuldige destinatiecampagne, waar Google Street View het onderwerp van gesprek voor is geworden.

Durita de ambassadeur

Durita werkt bij Visit Faroe Islands en neemt zelf de hoofdrol bij het maken van de video’s en is tevens boegbeeld van de campagne. Middels haar blog vraagt ze met behulp van video en foto aandacht van Google en de rest van de wereld, om haar woonplaats in kaart te brengen.

http://visitfaroeislands.com/sheepview360/want-google-street-view/

De video’s nemen de kijkers steeds een stapje verder mee in het proces van de Sheep View 360 footage. Ondertussen worden er leuke feitjes van de bestemming gedeeld.

http://visitfaroeislands.com/sheepview360/taking-first-step/

De eerste sheep view 360 video

De eerste Sheep View footage is al geplaatst. Door het gebruik van de camera zijn de beste 360 foto’s geüpload naar Google Street View en alle ontwikkelingen zijn via deze link te bekijken.

Speciale hashtag #wewantgooglestreetview

Sinds de start worden de mooiste bestemmingsfoto’s gedeeld op Instagram met de hashtag #wewantgooglestreetview. Hiervoor wordt content gebruikt van andere Instagrammers. De post waarin de campagne werd aangekondigd, kreeg zo’n 7.000 likes. Het is wachten nu op Google.

wewantgooglestreetview

campagne aankondigin