Het stadsmagazine van Berlijn; TIP Magazine, met de mooiste tips voor films en bioscopen, muziek en feesten, cultuur, vrijetijd, eten en drinken heeft een hotspot map op Google Maps gelanceerd. Het nieuwe online stadsportal van Berlijn heet Go Berlin.

GO Berlin is een redactioneel overzichtsportaal van citymagazines Zitty en Tip Berlin, die het zoeken naar plaatsen, instellingen en actualiteiten van alle soorten leisure activiteiten vereenvoudigt.

Filter: ON

Hoewel de Map zich nog in een testfase bevindt, zijn we op de redactie van TravelNext erg enthousiast. Herinner je je nog dat je zelf op Maps weleens mooie hotspot lijstjes ging maken? Dat je het alfabet en diverse kleuren moest gebruiken om er een ideaal hotspot plaatje van te maken. Nu kun je heerlijk filteren op het type leisure activiteit dat op dat moment voor jou van belang is. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op koffiecafé, ijsbar en fastfood maar ook op bioscopen, architectuur en bezienswaardigheden. Daarnaast kun je ook weer alles toevoegen aan je favorieten.

google maps 2

Wijk kiest gemakkelijk; vooraf en tijdens

Je ziet dan ook meteen welke wijken meer aanbod hebben en realtime waar welke feesten en entertainment events er zich bevinden. In dit blog kun je lezen waarom entertainment zo belangrijk is voor de reismarkt. Wanneer je op 1 van de locaties klikt krijg je rechts in je scherm meteen een handig overzicht met korte beschrijving, en tevens welke ‘Buslinien’ of  U-bahn je moet nemen om er te komen.

hamy cafe

Chique versie van de Google Explore functie?

Eigenlijk heeft Go-Berlin hiermee zelf het heft in handen genomen om location-based relevant te zijn als stad. Los van het feit dat je als citytripper nu vooraf gemakkelijk je hotel bestemming kunt bepalen, is de Map ook op locatie zeer relevant. Waar ben je en wat is er dicht in de buurt? Eigenlijk zorgt Go Berlin hiermee dat de nieuwe Explore functie binnen Google Maps nog relevanter wordt, doordat het stadsmagazine al een mooie voorselectie voor je maakt.

Zou jij het gaan gebruiken als praktische tool tijdens je trip?

Credits header afbeelding: heiwa4126 (CC)

Met dank aan de tip door Martijn Baudoin