Vorig jaar schreven we er nog een blog over. Eindelijk een eerlijke hoteldeal! Reizigers die voordelig een hotelovernachting willen boeken, konden al een tijdje terecht bij Bidroom.com dat deze week een nieuw online boekingsplatform lanceert. Bidroom.com wil een alternatief bieden voor bestaande boekingssites die hotels hoge commissies rekenen wanneer klanten op hun websites boeken. Door een lage commissie te vragen, kan Bidroom goedkope kamerprijzen aanbieden.

Bidroom.com biedt gebruikers de goedkoopste hoteltarieven aan en houdt tegelijkertijd de hotels tevreden. Hoe doet de Bidroom dat? “Door onze eerlijke commissie kunnen hoteliers op Bidroom.com kortingen geven op andere hotelboekingssites, waardoor klanten uiteindelijk minder betalen. Het is een win-win situatie voor beiden,” zegt Michael Ros, mede-oprichter van Bidroom.

Inhaalslag op de vier grootste boekingssites

“Wanneer je eindelijk een kamer hebt geboekt, blijft altijd de vraag hangen of je ergens anders niet een nóg lagere prijs had kunnen vinden. Wij garanderen daarom een korting op de laagste prijs die wordt aangeboden door andere hotelboekingssites”, aldus Casper Knieriem, mede-oprichter van Bidroom. Met deze beste prijsgarantie wil Bidroom een inhaalslag maken op de vier grootste boekingssites: Booking.com, Expedia, Hotels.com en Agoda. Hotelgasten die met Bidroom boeken zien direct de prijzen van deze vier concurrenten en kunnen zo hun goedkoopste hotelverblijf kiezen. Met deze prijsvergelijker wil de website consumenten meer transparantie bieden over hoeveel ze daadwerkelijk betalen voor een hotelboeking.
bidroom1

De nieuwe website is volgens Ros op tal van punten verbeterd. Zo is de tijdslimiet van 24 uur, waarin gebruikers moeten beslissen om over te gaan tot boeking, verdwenen. Zij kunnen nu op ieder moment boeken. In het nieuwe zoeksysteem worden prijzen constant aangepast aan de fluctuerende kamerbeschikbaarheid van hotels en de prijzen van andere online boekingssites. Daarnaast kunnen gebruikers hun hotelreserveringen en boekingen bijhouden vanaf hun eigen Bidroom account. De verbeterde zoekmachine moet het bovendien makkelijker maken om hotels te vinden op basis van specifieke voorkeuren en voorzieningen.

Duurzaam businessmodel inclusief laagste commissie

Wie bekend is met Bidroom.com weet wellicht dat het Nederlandse bedrijf vorig jaar nog de ambities had om het eerste commissievrije boekingsplatform te worden. Met de lancering van de nieuwe website is in overleg met hotels besloten om de overstap te maken naar een duurzaam businessmodel inclusief de laagste commissie in de hotelbranche. Het bedrijf benadrukt dat deze commissies nooit zo hoog zullen worden als bij andere boekingssites die gerust 20% tot 25% per boeking opeisen. Voor consumenten is en blijft de website altijd gratis. Om hotelaanbiedingen te bekijken moeten zij zich wel eerst aanmelden om lid te worden van de organisatie.

bidroom2

In de eerste week na de lancering (nu dus) kunnen gebruikers speciale deals boeken in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Boedapest en Krakau. Momenteel is het team druk bezig om haar hotelnetwerk uit te breiden. “Volgend jaar willen we actief zijn in alle steden ter wereld,” zegt Knieriem.

One to watch again dus!