KLM heeft een nieuwe mobiele website en een applicatie voor de iPhone gelanceerd. Reizigers kunnen voortaan mobiel inchecken, een elektronische boarding-pass aanvragen en actuele vluchttijden opvragen. Dit jaar nog komt daar de optie om mobiel te boeken nog bij. Betalen kan met creditcard, zowel op de site als in de app.

Na de geoptimaliseerde mobiele site en de gratis iPhone-app brengt KLM binnenkort ook een kosteloos te gebruiken applicatie voor de Blackbery op de markt. Een impressie van de iPhone app ziet u hieronder:

Met de mobiele diensten zegt KLM reizigers ‘meer grip en controle op het reisproces’ te willen bieden. Behalve de hierboven genoemde opties kunnen klanten voortaan ook hun reservering bekijken via ‘Manage mijn Boeking’ en bijvoorbeeld hun favoriete stoel aan boord kiezen. Ook het regelen van extra bagage of het reserveren van een Economy Comfort stoel kan, al dan niet tegen betaling, mobiel. De complete dienstregeling van alle vluchten van KLM en partners is ook op de smartphone beschikbaar. Deelnemers aan Flying Blue kunnen mobiel inloggen op hun account bij het loyaliteitsprogramma.

De vliegtuigmaatschappij heeft alle informatie over zijn mobiele dienstverlening gebundeld op zijn website.