Belvilla ziet het aantal boekingen van vakantiehuizen in eigen land bijna verdubbelen. Belvilla kan maar liefst een toename van 40% noteren ten opzichte van het aantal boekingen vorig jaar rond deze tijd. En dat is flink. Provincies als Gelderland en Limburg zijn in trek.

Wereldwijd zijn er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De grens over reizen is daarmee voorlopig een ‘no go’. Wanneer het weer wel mag, weet niemand en daarmee omarmt Nederland ons eigen kikkerlandje als de zomervakantiebestemming van dit jaar. Na een lange periode veelal thuis te zitten, verlangen velen ernaar om er echt even tussenuit te gaan. Verblijven in een vakantiehuis waar je met eigen auto heen kunt rijden, is dan een aantrekkelijke optie. Belvilla ziet nu al een stijging van 40% in boekingen in Nederland in vergelijking met het jaar daarvoor. Een opvallende stijging, omdat de zomervakantie nog een eind weg is.

Belvilla

Ruimte
Met name in de laatste twee tot drie weken ziet Belvilla een significante stijging van boekingen voor heel Nederland. Vooral de provincies, Gelderland, Zeeland, Overijssel, Noord-Holland en Limburg zijn populair. Drukke steden en plekken hebben nu niet de voorkeur. Er ligt een grote behoefte aan een plek waar je in alle ruimte kan genieten, zonder dat men zich druk hoeft te maken over de anderhalve meter afstand. Met de auto ben je zo op je vakantiebestemming.

Hanita van der Meer, Brand PR Director bij Belvilla: “De verwachting is dat Nederlanders dit jaar liever dichter bij huis vakantie vieren. Maar ook wanneer we langzaam wel weer onze koffers mogen pakken voor een trip over de grens, zal dit met kleine stapjes gaan. Niet iedereen zal weer meteen verder weg willen of durven gaan. We zien ook dat bijvoorbeeld diverse regeringen in andere landen hun bevolking aanspoort om in hun eigen land te blijven deze zomer.”