Booking.com is de best beoordeelde van alle sites die zijn bezocht door panels van WUA!.   In de eerste WUA! Top 100, die is gebaseerd op bijna twintigduizend sitebezoeken, blijft de boekingssite Bol.com en zorgverzekeraar Agis voor.

Dat meldt WUA! vandaag. De top-100 is gedestilleerd uit de gecombineerde resultaten van 85 onafhankelijke onderzoeken naar het online-oriëntatieproces van consumenten naar producten en diensten. Tijdens deze onderzoeken gaven ruim drieduizend respondenten in totaal bijna twintigduizend individuele beoordelingen over 2.808 verschillende websites. Over deze sites berekent WUA! steeds een zogenoemde Web Performance Score.

De volgende tien websites kwamen overall als beste uit de bus:

De complete top-100 vindt u op de site van WUA!.

Over Booking.com schrijft WUA!
‘De twee onderzoeken die WUA! heeft uitgevoerd naar aanbieders van hotelovernachtingen, werden beide met overtuigende scores gewonnen door Booking.com. De website blijkt goed vindbaar en is in veel gevallen ook de eerste website die respondenten bezoeken. Dit is een belangrijk gegeven, zo bleek uit een eerdere benchmark van WUA!. Booking.com wordt geroemd om het grote aanbod, de gastenbeoordelingen en de inhoudelijke informatie. Gemiddeld werd de website door 22,5 procent van de respondenten aangewezen als favoriete aanbieder, waarmee Booking.com het hoogst scoort op het criterium ‘Voorkeur’ van de gehele top 100.’