Pim Jan is eigenaar van ChaletsPlus, dé chaletspecialist voor Oostenrijk. ChaletsPlus is gespecialiseerd in het aanbieden van exclusieve chalets in Oostenrijk voor Hochkrimml, Saalbach en vele andere bestemmingen. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Engeland en Duitsland. Duitsland levert hierbij een belangrijk deel van de online omzet.

Online oriënteren

Het internet speelt een belangrijkere rol omtrent het oriëntatieproces van de Duitse reiziger. Voornamelijk de leeftijdsgroepen ’14 t/m 29′ en ’30 t/m 49′ zijn online actief. De consument zoekt vooral naar informatie over de bestemming en verblijfsaccommodatie (Verband Internet Reisevertrieb, 2012). ChaletsPlus speelt hierop succesvol in.

Groei voornamelijk in Duitsland

In de afgelopen anderhalf jaar valt voornamelijk de online groei in Duitsland op. “In deze periode is de omzet met 100% gegroeid in Duitsland,” zegt Pim Jansen, eigenaar van ChaletsPlus. “De eerste signalen van de groei kregen we van onze klantenservice medewerkers te horen, die met veel meer Duitse telefoontjes geconfronteerd werden.” Dit is mede veroorzaakt door extra marketing inspanningen. Inmiddels levert Duitsland een belangrijk deel van de omzet ten opzichte van de andere landen.

In februari 2011 heeft ChaletsPlus ervoor gekozen om een externe partij in te schakelen om extra groei op de Duitse markt te realiseren. “Vanuit Nederland werkten we al met Duitse affiliates en hadden we enkele Adwords campagnes draaien”, zegt Pim. “De Duitse markt is in potentie erg groot en daarom wilden we graag met een specialist voor deze markt samenwerken. We hebben voor Dexport gekozen.”

“De groei is met name gerealiseerd door een goede verdeling van het budget tussen affiliaties en Adwords”, aldus Anna Appenheimer online marketer bij Dexport. “We hebben ook veel aandacht besteed aan de Duitse website optimalisatie, natuurlijke vindbaarheid en promotieacties. Je moet bij een aantal key affiliates goed kijken welke acties wel en niet converteren. Opmerkelijk is dat de site van ChaletsPlus nog niet aan alle Duitse basisvoorwaarden voldoet zoals een Duits keurmerk en een Duitse telefoonnummer. Dit bevestigt weer eens dat de focus niet alleen moet liggen op het verduitsen van je website, maar dat voornamelijk de toegevoegde waarde en het vermarkten ervan doorslaggevende factoren zijn. ChaletPlus levert gewoon een erg goede service”, aldus Anna.

Groei in alle landen

Ondanks de crisis en competitieve reisbranche blijft ChaletsPlus in alle landen groeien. Voor de komende periode wil het bedrijf de Duitse klantenservice verbeteren en in alle fasen van het aankoopproces de klant ondersteunen om een goede keuze te maken. Social media zal hierbij een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Bron: Duitsemarkt.nl.