BL37. Wie die code intoetste, kon op iedere reis van Cheaptickets.nl 100 euro korting krijgen. Het duurde maar een dag, maar het ‘lek’ leverde handige reizigers flinke besparingen en Cheaptickets.nl veel aandacht en leads op.

Op 17 augustus verscheen op internet een video waarin twee jongens het lek demonstreerden. Zij gingen voor 25 euro per persoon retour naar Praag.

Cheap! Kortingscode met onbegrensde mogelijkheden’, kopte Geenstijl niet lang daarna. In de reacties onder dat bericht werd al geopperd dat snelle kopers uiteindelijk toch wel de volle prijs zouden moeten betalen als Cheaptickets.nl achter het lek zou komen.

Maar Cheaptickets.nl had het lek zelf gemaakt, bevestigt Lieke Fransen van de reissite in het laatste nummer van Twinkle. ‘Klopt, het was een soort test om te kijken wat een viral kan doen. Het filmpje is in onze opdracht verspreid. Binnen een paar uur was het meer dan honderdduizend keer bekeken.’ En de korting? ‘Die hebben mensen, veelal nieuwe klanten, ook echt gekregen.’