Volgens recent onderzoek van het Telecompaper Consumenten Panel onder meer dan 2.300 Nederlandse consumenten gebruikt slechts 10% van die consumenten dataroaming op zijn mobiele telefoon. Ofwel, het grootste gedeelte van de Nederlanders die op reis gaan, zijn niet online op hun vakantie met iPhone, iPad, blackberry of laptop. ik betwijfel of dit klopt.

Vara Kassa, zaterdag 16 april 2011

De recente aflevering van Vara’s Kassa van afgelopen zaterdag toont aan dat vele consumenten internet gebruiken tijdens hun vakantie. In de uitzending doen veel consumenten hun beklag over de hoge dataroaming kosten en het feit dat ze niet weten dat er hoge kosten zijn. (Bekijk de uitzending hier.) Het feit dat Kassa aandacht schenkt aan een dergelijk probleem geeft aan dat meer dan 10% van de reizigers online gaan tijdens vakantie.

Kassa voor de reisbranche?

Voor de reisbranche kan dit een enorme impulse betekenen en reizigers een positief gevoel laten overhouden aan hun vakantie. Vooral dat laatste is belangrijk. Je wilt niet dat mensen een negatief gevoel aan hun vakantie of vakantiebestemming overhouden. Dat vergroot bovendien de kans dat mensen gaan klagen over andere zaken die ze wellicht anders vergeten waren.

Door het aanbieden van een goedkope dataroaming oplossing zoals de Droam van het Nederlandse bedrijf Droam bv uit Amsterdam kan een reiziger voordelig online tijdens zijn vakantie of zakenreis. Als dit als extra product wordt aangeboden bij het maken van een boeking verleent de touroperator extra service aan zijn klanten en voorkomt hij dat klanten achteraf een nare smaak overhouden aan hun vakantie.

Ik zie leuke mogelijkheden voor samenwerking, nu de reisbranche nog!