Het duurt nog even tot het WK 2014, maar het Nationale Verkeersbureau van Brazilie is zich al druk aan het voorbereiden op de komst van de vele toeristen naar hun land tijdens dit wereldwijde sportevent. Ze hebben daarom alle plaatsen waar het WK gespeeld zal worden in 360 graden vastgelegd om thuis op je laptop te bekijken. Van de zonsopkomst aan de kust van de Copacabana tot het bruisende nachtleven in Salvador, alle steden zijn in een video van vijf minuten op bijzondere wijze te bekijken en te besturen om zo iedere uithoek alvast te verkennen voor volgend jaar.

Destinatiemarketing

Flávio Dino, voorzitter van Embratur (Visit Brasil) geeft aan: “We kunnen door het gebruik van deze nieuwe technologieën Brazilië op een andere manier aan de wereld laten zien. We hebben veel mooie toeristische attracties die een divers aanbod bieden aan verschillende doelgroepen. Op deze manier laten we op een geavanceerde manier zien wat Brazilië te bieden heeft.”

De steden en de nabije omgeving zijn volop in beweging en geven een levensecht beeld van de speelsteden: Rio de Janeiro, Salvador, Manaus, Cuiabá, Curitiba, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre, Brasilia, Fortaleza, Natal en Recife. De video’s geven bezoekers die nu nog onbekend zijn met de steden de mogelijkheid deze op een bijzondere manier te bekijken en zelf de regie te voeren over de camera.

De video’s zijn op de website van Braziltour360.com te bekijken en voor een app op de iPhone.

Schermafbeelding 2013-02-21 om 13.46.44

Bron: Tourpress