GoHere lanceert vandaag een app met reistips ván en vóór vrienden. Gebruikers kunnen tips van vrienden zoeken en kunnen eigen tips toevoegen. Een app die eerlijke reviews geeft en nét die andere plekken toont. De reisadviezen zijn afkomstig van je eigen vrienden en dus beter op waarde te schatten.

Tijdens een stedentrip kan het vinden van leuke plekken waar locals graag eten en samenkomen een flinke opgave zijn. Toeristenboekjes en -apps geven vaak dezelfde tips. Alle toeristen staan vervolgens bij een beperkt aantal hotspots in de rij. En dat terwijl zoveel andere plekken meer dan de moeite waard zijn, als je ze tenminste weet te vinden.

Praktisch
GoHere is een initiatief van twee Amsterdamse app-developers, Menno Biesiot en Ivan Vasic. Zij verbazen zich vaak over de concentratie toeristen op een handvol locaties en besloten een app te ontwikkelen met reistips die alleen vrienden delen. De app is makkelijk in het gebruik doordat het praktische deel van tips, zoals adres, website en openingstijden automatisch wordt ingevuld.

“Ons kantoor staat in het centrum van Amsterdam. We zien de hele dag hordes toeristen langskomen, op weg naar dezelfde bars en attracties. En dat terwijl om de hoek leuke, authentieke plekken zijn en alle ruimte. Waarom lopen ze toch allemaal achter elkaar aan? Omdat ze op dezelfde bronnen afgaan!” – Menno Biesiot, oprichter van GoHere

Hoe werkt het?
In het hoofdscherm krijg je direct een overzicht van de laatste tips die door jouw vrienden zijn toegevoegd. Altijd inspirerend en leuk om deze tips te bekijken. Zonder vrienden, geen tips… Met GoHere is het makkelijk om snel vrienden uit te nodigen en te vragen om tips. Tips krijgen is leuk, maar tips geven misschien nog wel leuker. In de app is het heel eenvoudig om de plek aan te bevelen die jij zo leuk vindt. Selecteer de plek en adresgegevens worden automatisch al voor je ingevuld. Ben je op zoek naar tips in een bepaalde stad? Met GoHere zoek je snel op locatie. Bovendien zie je met de nearby knop of vrienden nog leuke plekken in je buurt hebben aangeschreven.

GoHere is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play.