Op het vliegveld van Dubai staan al sinds vorig jaar december een drietal virtuele assistentes die het passagiers gemakkelijker moeten maken om hun weg door het vliegveld te vinden en hen te voorzien van handige informatie. Dat was toen al een ontzettend innovatieve manier om informatie over te brengen naar je klanten, maar vanaf nu praat ze terug. Dubai Airports stelt aan ons voor: de interactieve virtuele assistent.

Virtuele assistent

De eerste generaties virtuele assistentes werd december 2011 op het vliegveld geinstalleerd om de 50 miljoen passagiers te begroeten en bij te staan. Zo licht ze de passagiers over hoe met vloeibare stoffen om te gaan, hoe het werkt bij de security, en welke passagiers er naar een eye-scan konden gaan en wie zich naar de paspoortcontrole kon bewegen. Echter, deze assistent kon slechts zenden en herhaalde haar boodschappen in een loop.

Next generation

Zojuist heeft luchthaven Dubai de next-generation virtuele assistentes aangekondigd: ze zijn interactief, en kunnen antwoord geven op de meest gestelde vragen in het Engels en het Arabisch, en zo de passagier nog veel beter bedienen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aangeven waar de locatie is van de departure gates, de toiletten en de check-in balies.

Het herhalen van een voorgeprogrammeerde boodschap is er dus niet meer bij, nu kun je haar iets vragen en een juist antwoord verwachten.

Chris Garton, SVP Operations bij Dubai Airports:

Dubai Airports is altijd bezig met het onderzoeken van nieuwe manieren om de service te verbeteren, door de passagiers van de juiste informatie te voorzien wanneer ze dit nodig hebben. Om zich uiteindelijk zo snel en prettig mogelijk door de luchthaven te bewegen. De nieuwe interactieve virtuele assistenten zijn een innovatieve manier om die beleving te creëren

Ik ga d’r zeker even uittesten als ik ooit op Dubai Airports kom. Heb je haar al eens gezien? Dan ben ik erg benieuwd naar wat je van haar vond. Was ze handig? Of voegde ze niets toe? Laat je reactie achter in de comment.

Credits afbeelding: Oliver Clarke/XPRESS