EasyJet heeft een mobiele site ontwikkeld die ook in het Nederlands beschikbaar is. Op de geoptimaliseerde site kunnen gebruikers onder meer vluchten zoeken en boeken en actuele vluchtinformatie checken.

Behalve in het Nederlandse is de mobiele site van easyJet beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. De webstek is geoptimaliseerd voor de iPhone, de Blackberry en voor mobiele apparaten die draaien op Android en Windows 7.

Apps

EasyJet’s mobiele site volgt op de lancering van iPhone- en Android-applicaties, eind vorig jaar (overzicht). Die zouden volgens de low cost airline inmiddels al meer dan twee miljoen keer zijn gedownload. ‘We staan nog altijd pas aan het begin van een spannende mobiele reis’, verklaart marketingdirecteur Peter Duffy echter. ‘We zijn van plan om met allerlei updates te komen die het de reizger makkelijker moeten maken, met name tijdens zijn verblijf op de vliegvelden.’

Pionier

EasyJet werd in 1995 opgericht door de Griek Stelios Haji-Ioannou. Een paar jaar later was het bedrijf een van de eerste internetaanbieders van goedkope vliegtickets in Europa en in 2006 pionierde EasyJet met online check-in. De maatschappij zou jaarlijks zo’n vierhonderd miljoen online bezoekers bezoekers te verwerken krijgen.

Bron: Twinkle
Afbeelding: LucasMascaro