Recent is er een nieuwe app gelanceerd die niet bestaat voor de B2C markt, maar juist voor de B2B markt. Een app waarin technologie centraal staat in het verbinden van talenten op de markt aan organisaties die op zoek zijn: Hocaboo. Op het moment richt deze app zich nog op de hotelwereld, maar het is een start van een ontwikkeling waar ook de reisbranche veel van kan leren.

Hocaboo

Hocaboo is opgericht vanuit een behoefte om mensen makkelijker in de hospitality industrie te verwelkomen, zodat werkzoekenden en hotels die vacatures vrij hebben, direct bij elkaar in het netwerk komen. In de app kun je als hotel een account aanmaken, gratis, en zoveel advertenties plaatsen als je maar wilt. Als er een advertentie online komt en er is een kandidaat in de database die matcht met de vacature, kan een hotel direct contact opnemen met de kandidaat. Elke match kost € 1,- en is geheel gefaciliteerd door een Metamatch technologie.

Kandidaten hoeven enkel een profiel te uploaden om tussen alle vacatures te swipen, op een Tinder-achtige manier. Op het moment dat er een interessante advertentie staat, kun je connecten met het hotel en zie je hoeveel procent de match is. Een matchingsite voor werkzoekenden & organisaties.

Blog Hocaboo kandidaten

Gouden combinatie

Werk is tegenwoordig lastig te vinden, niet alleen een goede baan, maar het in de gaten houden van passende vacatures kan al een hele opgave zijn. Waarom is Hocaboo een start van een ontwikkeling voor de relatie tussen werkgevers en werknemers? Het geeft een voorbeeld hoe we als industrie samen kunnen werken om de juiste mensen aan de juiste banen te koppelen. Wat zou de reisbranche nog meer kunnen doen om talenten te koppelen aan reisorganisaties?

Reiswerk is voor de reisbranche de organisatie die deze relaties onderhoudt. Vooral met de Reiswerk Studenten Challenge (voorheen het Reiswerk Studenten Congres), waar jonge talenten of excellente studenten uit het toerisme de kans krijgen om in contact te komen met grote bedrijven in toerisme en daar intensief mee samen te werken. Een unieke netwerkkans voor jonge talenten.

Maar hoe zit het met een oudere generatie? Dertigers of veertigers, hoe komen zij snel in contact met nieuwe vacatures of baanmogelijkheden? Of andere branches? Hocaboo richt zich helemaal op de hotels, maar wij missen dan nog veel mogelijkheden. In de luchtvaart is Aviabanen een grote speler die zich richt op vacatures in de Nederlandse luchtvaart, of Events.nl die een vacaturesite heeft voor alle vacatures in de evenementenbranche.

Achterblijvende kansen

Waar liggen de kansen nog voor de reisbranche? Als we Hocaboo als voorbeeld nemen, valt het alweer op dat het gemak boven alles gaat. De Metamatch Technologie, zoals Hocaboo het noemt, zorgt er voor dat je met een simpele swipe al bij een passende vacature kan komen. Vind je het niks? Swipe je naar links. Is het een interessante vacature? Dan swipe je naar rechts. En met een enkele klik is de link gemaakt en kan er contact gelegd worden. Je hoeft je niet blijvend in te loggen op de website of ellenlang te zoeken naar vacatures.

De inzet van deze technologie heeft Hocaboo tot een groot innovatief succes gemaakt! Wie zal er in Nederland de eerste zijn?