De ‘Inflight E-reader’ is uitgeroepen tot beste idee voor de toekomst van de luchtvaart. Maarten Poot heeft hiermee de Creative Challenge gewonnen. De Challenge is een initiatief van KLM, Amsterdam Airport Schiphol en Hyves om jong talent uit te dagen een verfrissende blik op de luchtvaart te geven. De prijs bestaat uit twee World Class Business tickets rond de wereld.

De Inflight E-reader maakt het mogelijk dat passagiers in hun eigen taal de krant, een tijdschrift of een boek kunnen lezen. Volgens de jury speelt dit moderne idee in op de ambitie om de luchtvaart duurzamer te maken. De Inflight E-reader maakt de papieren kranten aan boord overbodig en spaart zo gewicht. De passagier heeft bovendien altijd de beschikking over het laatste nieuws. De komende periode worden de logistieke en technische uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de Inflight E-reader onderzocht.

Erik Varwijk van de KLM: “KLM wil ook in de toekomst de passagier centraal blijven stellen. Het is van groot belang om jong talent daar bij te betrekken. Wij hebben daarom jonge, creatieve Hyvers opgeroepen om mee te denken hoe we dat kunnen bereiken. Het winnende idee moest tevens duurzaam en innovatief zijn. De ‘Inflight E-reader’ gaan we zeker gebruiken bij het verder ontwikkelen van KLM’s producten en diensten.”

Een mooi voorbeeld van co-creation. Complimenten voor de KLM, Hyves en Schiphol. Ik was onlangs bij een marketingpresentatie aanwezig en daar vertelde ze ook dat Bol.com een behoorlijke groei ziet in de afname van de e-readers. Ik denk dat er zeker voor andere reisbedrijven nog meer uit dit nieuwe medium te halen is.