Sunweb heeft recent haar website vernieuwd. Niet de gehele site maar in eerste instantie het zonvakantie gedeelte. De eerste reacties:

Travel Inside
Sunweb heeft haar nieuwe website (zonvakanties) live gezet. Het eerste dat opvalt is de breedte. Al jaren lang wordt er rekening gehouden met een minimale beeldscherm grootte van 800×600. Sinds afgelopen jaar is uit diverse statistieken te zien dat de gebruikers met een dusdanig klein beeldscherm niet veel meer voorkomen. De nieuwe kleinste standaard is verschoven naar 1024×768. Hierdoor is het ineens mogelijk om bredere webpagina’s te ontwerpen zodat er meer informatie op een scherm past (zonder scrollen). Hier is door Sunweb handig gebruik van gemaakt. Sunweb maakt in haar nieuwe pagina ook geen gebruik meer van frames, wat de zoekmachine vriendelijkheid verbeterd, ook het boekscherm in de popup is (gelukkig) verdwenen. Al met al een hele verbetering ten opzichte van de vorige site.

Maxmanagement
een schoolvoorbeeld van hoe een reiswebsite eruit moet zien. De site oogt niet alleen mooi, er zijn ook tal van handige features voorzien, zoals :
– een zoekmotor waarmee je zowel op bestemming, hotelnaam als productcode kan zoeken
– een lijstje van de vakanties die je hebt bekeken (handig om achteraf op terug te keren)
– de mogelijkheid om vakanties op te slaan in je favorieten
– een makkelijke methode om je zoekopdracht te verfijnen én te sorteren (op naam van het hotel, prijs, aantal sterren of de waardering van vroegere hotelgasten)
– een overzichtelijke presentatie van elk hotel met een omschrijving, foto’s, ervaringen (forum) en een plaatselijk weerbericht
– een clean, eenvoudig en overzichtelijk boekingsproces in 4 stappen

Persoonlijk vind ik voor de “zachte conversie” de printvriendelijke versie erg sterk. Wel vind ik de layout persoonlijk nog wat te blokkering, te zakelijk, te weinig vakantie. Hierin vond ik de oude site beter.