De Efteling bekijkt de mogelijkheden om tijdens de oud-en-nieuw nacht het park open te stellen voor haar gasten. Sinds afgelopen seizoen is het park het hele jaar open en komende nieuwjaarsnacht zal het park ook voor het eerst om 12-uur open zijn.

Vandaag werd het klantpanel van Nederlands grootste pretpark, de “Raad der Wijzen”, middels een online enquete gevraagd hun mening te geven over verschillende arrangementen. Er wordt nagedacht over verschillende arrangementen, met diners en artiesten. En uiteraard de behoefte aan een vuurwerkshow wordt onderzocht.

Nieuwjaars arrangementen blijven binnen de reisbranche een haat-liefde verhouding houden. De Nederlandse gast is vaak lastig naar georganiseerde evenementen te komen waar ook verblijf bij ingesloten is. Bungalowparken zijn vaak al snel geboekt. En ook de “vuurwerk-vrije” Landal parken zijn een terugkerend succes. Maar na een poging van een aantal jaren stopt TUI dit jaar met de Nieuwjaarscruise die ze in samenwerking met P&O organiseerde. Het bleek steeds lastiger het schip te vullen. Ook DFDS stopte hier al eerder mee.

Wat zijn volgens jullie populaire nieuwjaars arrangementen voor de Nederlandse reiziger?