EURAM lanceert digitale offertes en roadbooks. Hiermee kunnen klanten online op een telefoon, tablet of computer hun reisvoorstel bekijken. Vanaf vandaag kan iedereen met de digitale offertes aan de slag via EURAM’s nieuwe B2B platform Planisto. De roadbooks zijn vanaf oktober beschikbaar.

Planisto is gecreëerd voor reisprofessionals om de klant te betrekken bij de reiscreatie op een moderne manier. “We willen de reiswereld gaan ondersteunen met deze digitale oplossingen. Offertes zijn vaak niet meer dan een lange lijst producten met prijzen. We zitten nu in een digitale generatie, dus toen we gingen nadenken over deze digitale offertes en roadbooks hebben we goed gekeken naar wat de markt nodig heeft, maar ook wat de consument wil”, aldus Vincent Hekkert (EURAM Nederland).

De versie die vandaag wordt gelanceerd is gratis te gebruiken voor de reisprofessional. Via de website

van EURAM kunnen reisprofessionals de offerte optimaliseren voor de klant. De klant kan zelf de offerte online bekijken via een e-mail die ze krijgen via het platform. Hekkert: “De consument hoeft niet naar een app-store om content te downloaden. Planisto maakt een persoonlijke website die automatisch wordt aangepast. Door deze website op een telefoon of tablet te openen krijgen ze het gevoel dat ze met een app werken. We gaan niet stoppen met onze papieren documenten, maar het is een aanvulling op ons aanbod.” Het roadbook bevat gegevens die de klanten van dag tot dag kunnen gebruiken, maar ook kunnen koppelen aan het navigatiesysteem, hierdoor is ook de statische wegbeschrijving verleden tijd.