Op de website Hotel Wifi Speed Test kun je als hotelbezoeker de snelheid van het netwerk laten testen en registreren. Hierdoor komt er een overzicht van hotels met de daadwerkelijk gemeten snelheden van hun werkende Wifi.

Aangezien business reizigers en ook veel leisure reizigers heel graag gebruik maken van een gratis wifi netwerk op hun plaats van verblijf zijn veel reizigers naar op zoek naar hotels die die optie bieden. Maar hoe goed het internet vervolgens werkt wordt ondervonden wanneer je je daadwerkelijk op de locatie zelf bevindt. De website Hotel Wifi Speed Test vindt, dat als een hotel belooft draadloos internet aan te bieden tijdens je verblijf, je ook moet kunnen verwachten dat dit een werkend netwerk is. Daarom geven zij op de website aan welke snelheden er bij de netwerken in hotels gemeten wordt door voorgaande bezoekers.

De website is nog in ontwikkeling, maar zal spoedig alle gemeten resultaten weer geven.

Schermafbeelding 2013-10-22 om 13.57.43

Ook kun je mee helpen de database met testen te vergroten door zelf een test te doen wanneer jij je in een hotel bevindt.

Schermafbeelding 2013-10-22 om 13.54.17

Wat vinden jullie? Zou dit een website zijn die je nog even na TripAdvisor na loopt om te kijken hoe de Wifi in het betreffende hotel scoort?

Bron: Hospitality Management