Op het vliegveld een code invoeren om te zien waar je naartoe gaat? Srprs.me gelooft heilig in deze nieuwe manier van op vakantie gaan.

Vakantiestress en je reisgenoten zijn de belangrijkste oorzaken van een negatieve reiservaring. Aan die reisgenoten kun je vaak niet zoveel doen. Die kun je zelfs beter thuislaten als je je alleen maar irriteert. Maar de stress is een stuk minder als je open staat voor wat er op je pad komt.

Op reis met je bestemming als verrassing

Om vakantie weer echt vakantie te laten zijn werd ‘srprs’ opgericht. Dit reisbureau biedt surprise-vakanties aan. Je boekt een vakantie via de website van srprs. Daar geef je aan hoeveel je wilt besteden en welke srprs-categorie je wilt. De 100% srprs is een 100% verrassing, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor ‘naar de zon’ of ‘girls only’. Ook kun je aangeven waar je echt niet naartoe wilt en wanneer je op vakantie wilt. Je krijgt een envelop thuis met daarin een code, die je op het vliegveld kunt invullen op jouw persoonlijke srprs-pagina. Of eerder. Als je het echt per se wilt weten. Vrienden en familie leven met je mee. Zij krijgen een email op het moment dat jij de code invoert.

De allereerste srprs van Stefan

Het idee om reizen aan te bieden met je bestemming als verrassing ontstond spontaan. Toen Stefan, één van de oprichters van srprs en eigenaar van online design bureau Concept7, een paar dagen in Barcelona moest zijn voor zijn werk realiseerde hij zich dat hij het aansluitende weekend nog niets gepland had. En omdat hij alweer een paar dagen in Barcelona was, wilde hij wel een ander land zien. Hij belde zijn collega en vroeg of ze een vlucht voor hem wilde boeken naar een willekeurig land en alleen de gate en de tijd wilde sms’en. Op het vliegveld aangekomen checkte Stefan de informatieborden en een paar uur later stond hij in Marrakech. Zo’n ervaring moet gedeeld worden. Daarom besloot Stefan met drie anderen srprs op te richten.