Ontmoet entrepreneurs en business professionals als je op reis bent. Startuptravels is een wereldwijd social platform gericht op ‘reizende’ entrepreneurs en gebruikt daarvoor een selectie van de beste features van LinkedIn en Airbnb.

Business met het aangename verenigen, daar heeft het Deense (openbare platform) Startuptravels uitermate slim en handig op ingespeeld. Het is als startup of als business professional niet makkelijk om lokale communities, andere relevante entrepreneurs of professionals te vinden wanneer je op werktrip of op reis gaat. Het inchecken bij verschillende hotels, verschillende locaties en deelnemen aan andere congressen maken dat zelfs nog moeilijker. Daarom richt dit platform zich op het gapende gat tussen reizen en het maken van nuttige contacten ‘on the go’. Op het platform kun je terecht voor een verblijf, een werkplek en het plannen van een interessante koffie-meeting met locals.

startup travels how it works

Je profiel invullen met behulp van LinkedIn

Hoe het werkt: Je zoekt op een stad, selecteert een aantal data en je krijgt een overzicht van de entrepreneurs die op dezelfde dagen in de stad zijn. Je kunt vervolgens zelf selecteren wie je zou willen ontmoeten, bijvoorbeeld gebaseerd op een match met jouw persoonlijke profiel waarvoor Startuptravels gebruik maakt van jouw LinkedIn gegevens, waarop je inlogt.

startup travels skills

Stap 1 is je belangrijkste competenties selecteren, bij de tweede stap worden – heel handig – automatisch andere relevante gegevens van je LinkedIn profiel ingeladen, zoals je huidige functietitel, leeftijd en woonplaats. Maar ook op je opleiding(en) en werkervaring. Uiteindelijk krijg je een unieke URL waardoor je je eigen pagina op meerdere plekken kunt delen. Anderzijds kun je ook profielen van anderen geregistreerden op deze manier bekijken. Dat ziet er zo uit:

startup travels profile

De voordelen en features

Hoe zoek je nu het snelst naar geschikte personen en hoe neem je contact op?

  • Je kunt zelf prive berichten sturen naar andere leden
  • Je kunt mensen zoeken op industrie waarin ze werkzaam zijn, maar ook op competenties
  • Je kunt direct een meet-up voorstellen wanneer je je reis hebt gepland

Ontmoet de – voor jou nuttige – mensen op reis!

Op de blog en ook op de Facebookpagina staan al een aantal mooie verhalen en foto’s van Startuptravelers die elkaar via het platform op deze manier ontmoet hebben. Inmiddels is Startuptravels actief in 120 landen en er hebben al zo’n 400 nuttige reis/werk ontmoetingen plaatsgevonden.

startup travels meet ups

Handige stadsgidsen voor entrepreneurs

Als je reisbestemming bekend is, je afgesproken hebt met je meet-up partner, maar nog zoekt naar een goede plek om te kunnen meeten, dan kun je terecht bij de handige entrepreneurial city guides voor tips. Daarin staan (per stad) de beste plekken om een afspraak te plannen, maar ook startups uit die stad, interessante evenementen op het gebied van bijvoorbeeld technologie en innovatie en een lijstje van lokale personen(entrepeneurs) die hot & happening zijn.