Sociale inspiratie en planningswebsite Gogobot breidt haar mogelijkheden om te zoeken en te boeken verder uit, gaf oprichter Travis Katz aan in een bericht op Tnooz. De website kan, op het boeken van vluchten na, voorzien in alles wat een reiziger nodig heeft tijdens de inspiratie-, plannings- en boekingsfase. En dat allemaal met een sociale factor. 

Gogobot

De sociale travel website verbindt de reiziger met haar eigen netwerk omtrent alles op het gebied van reizen. Om samen bijzondere reis ervaringen te creëren en te delen. Gogobot heeft toegang tot de maps, foto’s en omschrijvingen van alle vrienden en brengt dat allemaal bij elkaar op haar eigen website. Van hieruit kan de consument inspiratie op doen of de juiste mensen uit zijn of haar omgeving de juiste vraag stellen.

Het blijkt namelijk al vaker dat mensen liever van hun eigen vrienden reisadvies krijgen dan van vreemden. Dit is dan ook het uitgangspunt geweest van Gogobot, dit komt tot uiting door bestaande netwerken als Twitter en Facebook te koppelen.

Boeken via het platform

Gogobot heeft al langer een samenwerking met Booking.com zodat consumenten vanaf de de sociale travel website worden doorgelinkt naar de juiste OTA om te boeken.

Vanaf nu kan een consument op een bepaalde destinatie ook zien wanneer de prijzen het laagst zijn in hotels van de gekozen stad, door op ‘SEE BEST RATES’ te klikken bij hotels. Het kan namelijk zijn dat bepaalde events of gebeurtenissen van invloed zijn op de prijzen van de hotels. Gogobot geeft hiervan een duidelijk overzicht door in kleuren de hoogte van de prijzen aan te geven.

Na het klikken op een bepaalde dag komen de prijzen voor die nacht bij elk hotel te staan. Daardoor kan de bezoeker nu nogmaals kiezen voor de juiste prijs en hotel alvorens doorgestuurd te worden naar de OTA om daadwerkelijk te boeken.

Travis Katz laat aan Tnooz weten dat hij zich realiseert dat vluchten geen deel uitmaken van het boeken op Gogobot. Als het boeken van vluchten ook een mogelijkheid zou zijn zou de website kunnen bedienen in de hele inspiratie-, plannings- en boekingsfase van de reiziger. Er zit weinig marge op vluchten en het team is nog aan het bekijken hoe het past in de user experience van de website. Travis Katz geeft aan dat het boeken van activiteiten en tours ter zijner tijd wel mogelijk zal zijn op de website.

Bron: Tnooz