Tijdens de jaarlijkse Google I/O (Innovation in the Open) ontwikkelaarsconferentie heeft Sissie Hsiao, Vice President bij Google en General Manager voor Gemini experiences, een nieuwe functie onthuld die het consumenten een stuk makkelijker moet maken om zelf een reis samen te stellen.

“Chatbots kunnen momenteel suggesties kunnen doen voor vakantiebestemmingen, maar het plannen van een geweldige reis houdt veel meer in dan alleen het doen van suggesties. Je hebt inzicht nodig in mogelijkheden, tijd en logistiek. Gemini biedt de intelligentie om prioriteiten te stellen en beslissingen te nemen.”

Lees ook: Nieuwe handigheidjes voor reizigers.

Verzamelen van info

Tijdens de presentatie demonstreerde Hsiao hoe de nieuwe reisplanning in Gemini Advanced werkt. “Het proces begint simpelweg met een prompt. We gaan naar Miami. Mijn zoon houdt van kunst, mijn man houdt van vis, en onze vlucht- en hotelgegevens staan al in mijn Gmail-inbox. Deze simpele input bevat meerdere variabelen die Gemini verzamelt en analyseert door informatie te halen uit verschillende bronnen zoals Maps en Gmail.”

Gepersonaliseerd reisschema

Gemini gebruikt vervolgens data om een dynamische grafiek te creëren van mogelijke reisopties, rekening houdend met alle prioriteiten en beperkingen van de gebruiker. “Het eindresultaat is een gepersonaliseerd reisschema gepresenteerd in de nieuwe dynamische gebruikersinterface van Gemini”, aldus Hsiao.

‘Zelf’ wijzigingen doorvoeren

Op basis van vluchtinformatie weet Gemini bijvoorbeeld dat een planning voor twee en een halve dag nodig is. “Onze vlucht landt in de late namiddag, dus Gemini slaat een grote activiteit die dag over en vindt een hoog gewaardeerd visrestaurant dicht bij ons hotel.” Op dag twee stond een druk programma gepland dat om 9.00 uur in de ochtend start. Hsiao toonde daarop hoe eenvoudig het is om het schema aan te passen: “Ik tik om de starttijd te wijzigen, waarop Gemini mijn volledige reisschema voor de rest van de trip aanpast.”

Automatische controle

Hsiao benadrukte dat deze functie uren werk bespaart door automatisch schema’s te controleren en aan te passen. “Deze nieuwe trip planning ervaring zal deze zomer beschikbaar zijn in Gemini Advanced, net op tijd om je te helpen je eigen Labor Day weekend te plannen”, kondigde ze enthousiast aan. “Met deze vooruitgang in AI-assistentie zet Google een grote stap in de richting van meer gepersonaliseerde en efficiënte reisplanning, klaar om gebruikers te helpen bij het organiseren van hun ideale vakantie.”

Betaalde versie

Gemini Advanced is een geavanceerde chatbot met kunstmatige intelligentie van Google, die krachtiger is dan de standaardversie Gemini. Het is de betaalde versie van Gemini en maakt gebruik van het geavanceerde Ultra-model.