De afgelopen weken heeft Usabilla een grote casestudy gedaan naar UX in de reissector en de user experience van 18 verschillende websites onder de loep genomen. De feedback van 800 proefpersonen op websites van hotels, airlines en vergelijkingssites zijn gepubliceerd in een uitgebreid rapport: http://blog.usabilla.com/ux-travel-sector

Een greep uit de resultaten:
De websites in deze sector bevatten veel promotionele content voor andere diensten dan de hoofddienst van de site (het zoeken en boeken van tickets of accommodatie). Als dit oogt als een advertentie voor derden, of niet naar de gebruiker wordt gecommuniceerd dat de promotie extra waarde oplevert ten opzichte van de hoofddienst, reageren gebruikers overtuigend negatief. Promotionele content waarbij het wel duidelijk is dat er voordeel is te behalen ten opzichte van de hoofddienst, zoals last minute deals of biedingen, worden wel positief ontvangen.

Social media.
Knoppen van sociale media staan prominent op de meeste sites. Deelnemers aan de test hebben meerdere malen laten weten dat dit als behoeftig wordt ervaren: zonder dat duidelijk is wat het voor de gebruiker oplevert, wordt gevraagd aan vrienden en de wereld kenbaar te maken dat de gebruiker ‘fan’ is van het bedrijf. Een groot deel van de deelnemers gaf echter aan dat ze wel bereid waren een bedrijf te ‘liken’ als dit hen wat tastbaars oplevert, zoals korting.

Je vind het volledige rapport (50 pagina’s met interessante resultaten en screenshots) op Usabilla’s blog: http://blog.usabilla.com/ux-travel-sector.