Anders! Dat is dit jaar het thema van het ANVR Congres dat dit jaar in Dresden wordt gehouden van donderdag 14 t/m zondag 17 november. Het thema “anders” is gekozen omdat de reisbranche zich “anders” zal moeten organiseren, op zoek moet naar nieuwe toegevoegde waarde, nieuwe positionering en businessmodellen. De eerste inschrijvingen voor het congres zijn al binnen en zo zijn ook de eerste sprekers al bekend.

Overzicht van de eerste sprekers:

Een van de sprekers is Martijn Aslander, een vooruitstrevende dwarsdenker, lifehacker, verkenner in de netwerk- en informatie samenleving. Martijn houdt zich bezig met het verbinden van mensen, informatie en ideeën. Wiet de Bruijn, CEO van VBK Uitgeverij, zal de deelnemers meenemen in de verrassende parallellen tussen de boekenmarkt, uitgeverijen en de reissector. Ook in de boekenmarkt is sprake van een veranderende markt, veranderende consument, veranderend leesgedrag, veranderende boekhandels, online/offline. Wiet de Bruijn heeft een scherpe focus en visie op hoe hij de uitgeverij door deze veranderende omstandigheden moet loodsen.

Marc Linssen heeft een zeer bijzondere visie hoe je door storytelling in hectische tijden ook succes kunt hebben. Met 20 jaar ervaring als scenarioschrijver voor o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg Naar Morgen, Costa en meer recenter Beatrix, Heineken en “De ontmaskering van de vastgoedfraude” is hij overtuigd van het belang van storytelling voor toekomstscenario’s van organisaties. Volgens Mathieu Weggeman wordt “Nederland steeds dommer”. Mathieu Weggeman is bijzonder hoogleraar Organisatiekunde en in het bijzonder Innovatief Management. Hij pleit voor de herwaardering van de vakdeskundigheid. Hij is vurig pleitbezorger van de esthetische organisatie, spreekt over het belang van schoonheid van werkprocessen en over dienend leiderschap. Hij is overtuigd van het belang van kennis delen.

Welke spreker zou jij willen zien op het ANVR Congres?

Kortom nu al een mooie line-up van sprekers waarvan er nog meer zullen volgen. Wie zou jij overigens willen zien spreken op dit congres?