Don Pater (ex D-reizen) startte een jaar geleden met Tendi.nl, het àndere kamperen. Nu dit goed op de rit staat komt hij met een nieuw initiatief, Cruise.nl een verzamelsite van cruisevakanties.

Volgens Don Pater zijn cruisevakanties allang niet meer voor 50-plussers en gepensioneerden. Hij ziet steeds meer jongere mensen cruisevakanties boeken. Cruises voor gezinnen met kinderen worden ook steeds populairder. Dit is ook te merken aan de acties vanuit rederijen, waarbij kinderen soms gratis aan boord kunnen verblijven. En ook de faciliteiten voor kinderen worden steeds meer uitgebreid. Kindermaaltijden in de restaurants, kidsclubs voor diverse leeftijden, kinderzwembaden en ga zo maar door. Steeds meer rederijen zien dit als een sterk groeiend segment en spelen daar handig op in.

Op www.cruise.nl (sterke domeinnaam overigens) staat een compleet overzicht van het cruiseaanbod in Nederland met uiteraard cruises vertrekkend vanuit Nederland. In het aanbod Verre zee cruises en Middellandse Zee cruises, maar ook Rivier cruises, Nijl cruises en Mini cruises. De boekingen op de website verlopen in bijna alle gevallen rechtstreeks via de boeking engines van de rederijen of cruisetouroperators zelf.