Naast blogger, trainer mag ik vooral ook aan leuke nieuwe internetprojecten werken. Ik ben nauw betrokken bij de ontwikkeling van Micazu.nl, die hopelijk volgende week voor de tweede keer op rij de thuiswinkel awards gaat winnen. Micazu.nl is in Nederland het grootste platform van particuliere eigenaren die hun vakantiehuis willen verhuren. Sinds deze week is een nieuwe concept gelanceerd, Onsfamiliehuis.nl.

Je vakantiehuis alleen toegankelijk voor vrienden
Onsfamiliehuis.nl is ontwikkeld voor de grote groep eigenaren die hun vakantiehuis niet wil verhuren. Tenminste, niet aan vreemden. Goede vrienden en familie zijn juist vaak wel welkom. Deze eigenaren willen hun vakantiehuis via een eigen website aan vrienden en familie laten zien, maar niet iedereen hoeft mee te lezen. Zo is het idee voor Onsfamiliehuis.nl ontstaan: een besloten website van je vakantiehuis (zie voorbeeld) waarbij jezelf bepaalt wie toegang heeft.

Geen gedoe meer en fun
Naast het hebben van een persoonlijke website bleek uit gesprekken met eigenaren ook de behoefte voor een oplossing voor de papieren agenda. Er is altijd wel iemand in de familie die het beheer van de kalender op zich neemt. Dit is vaak een heel gedoe met veel telefoon en e-mailberichten over en weer met de vraag wanneer het vakantiehuis nog vrij is. Dit levert naast een bron van ergernis ook veel onnodig tijdverlies op. Hiervoor is een online reserveringsagenda gemaakt. Iedereen kan in één oogopslag direct zien welke data nog vrij zijn. Iedereen die toegang heeft kan ervaringen met elkaar delen. Via het prikbord kunnen persoonlijke tips worden gedeeld, zoals dat ene leuke restaurantje dat je echt moet bezoeken. Samen plannen, delen en genieten.

Abonnement en ledenvoordeel
Voor 99,- per jaar maak je stap voor stap een website van je vakantiehuis, inclusief .NL domein, hosting, online reserveringsagenda, prikbord, gastenboek, kasboek en fotoalbums. Leden profiteren daarnaast van kortingen op autohuur en hotelovernachtingen. Je kan ook een website cadeau geven. Hiervoor kan je online een persoonlijke cadeaubon samenstellen die direct kan worden uitgeprint, inclusief leuke printbare verpakking.

Ik ben heel benieuwd hoe dit nieuwe concept gaat lopen. De eerste aanmeldingen zijn binnen en ik krijg ook aanvragen van makelaars om op gesprek te komen.

Ken je iemand met een vakantiehuis? Stuur dit artikel dan gerust door. Graag zelfs.