Na het faillissement van OAD is Sunweb de partner van de KNVB geworden. Het WK voetbal in Brazilië is gestart en vandaag speelt ons Oranje zijn eerste wedstrijd om 21.00 uur tegen Spanje. Wat doen reisorganisaties en E-zines online met het WK voetbal of het Nederlands Elftal. Kortom wat kun je hier online winnen en doen om in de juiste WK sfeer te komen. Zijn we er al wel echt klaar voor?

100% Sunblock

Sunweb geeft elke dag 500 potjes 100% Oranje Sunblock weg. De selfies zijn populair momenteel voor online marketingacties en met de hashtag #100procentoranje en een foto van jezelf maak je via Facebook, Twitter of Instagram kans op volledig verzorgde WK-arrangementen. Op Facebook wordt er ook de nodige aandacht aan de campagne besteed, maar gezien de ruim 71.000 likes is de respons van 50 likes op een bericht van eergisteren wel erg weinig in de aanloop naar de wedstrijd van vandaag. Vrezen we soms?

selfies

De video gerelateerd aan het Sunblock die een week eerder gepubliceerd is had een groot bereik van ruim 225 likes, 48 shares en een bereik van 90K views (meldde Sunweb). Hierin gaat Harry op pad met het smeerteam om iedereen te voorzien van 100% oranje Sunblock.

http://www.youtube.com/watch?v=hxOCpXvIsBg

Herman heeft een eigen WK hit

Herman en Marina hebben een eigen WK hit op YouTube ”Oranje, voetbal en franje”. De clip is trouwens niet in Brazilië opgenomen, maar in Turkije.  Als reispartner van de KNVB geeft Sunweb ook alle bestemmingen weer met 100% oranjegarantie. Hier kun je dus tijdens je vakantie met alle andere Oranjefans ideaal naar het Nederlands Elftal kijken.

http://www.youtube.com/watch?v=kybVxKQQad0

Eerder: Schiphol uitzwaaien

Eerder speelde Schiphol in op het WK met oranje uitzwaaien. Hier konden filmpjes geüpload worden om het WK-elftal uit te zwaaien naar Rio. Uiteindelijk werden op 6 juni alle films getoond toen de spelers met een directe vlucht naar Rio vertrokken.

oranje uitzwaaien

De specialist laat kansen liggen

FlyBrazil noemt zichzelf de online specialist voor vakanties naar Brazilië. Online vind je wel veel informatie over het WK voetbal en de speelsteden, maar helaas geen leuke of ludieke marketingactie. Verder dan aanbiedingen en de laagste prijsgarantie voor Ons Oranje Hotel komen ze niet. Jammer dat de marketingafdeling hier niet wat meer tijd en creativiteit voor heeft vrijgemaakt. Ook op de Facebook pagina gebeurt er te weinig.

Griekenland WK quiz

Griekenland.net organiseert met FootballKings de WK quiz op Twitter. Elke dag een vraag over het Griekse nationale voetbalelftal en de volgende dag het antwoord. De WK quiz duurt zolang de Grieken op het WK in Brazilië actief zijn. In 2004 werd Griekenland Europees kampioen dus wie weet gaat deze quiz tot en met 13 juli door. Zaterdag speelt Griekenland in Poule C zijn eerste wedstrijd tegen Colombia.
wkquiz