In de reisbranche is de term landingspagina een bekend begrip. Landingspagina’s zijn webpagina’s die in de regel speciaal worden gebouwd om beter gevonden te worden in de organische zoekresultaten in Google. Op zich een logische ontwikkeling want hoe meer webpagina’s een site heeft in Google hoe hoger de kans dat de site gevonden wordt. En meer bezoekers is nu eenmaal een belangrijke basis voor meer verkopen.

Hoeveel pagina’s Google heeft geïndexeerd is eenvoudig te achterhalen door in Google de volgende opdracht te geven: site:www.transavia.com bijvoorbeeld. Uiteraard kunt u ook het aantal pagina’s van uw concurrenten op deze manier in kaart brengen.

Een website bouwt u voor twee doelgroepen
Indien u het maximale resultaat wilt halen uit uw website dan bouwt u een site voor twee doelgroepen. Uiteraard altijd in eerste instantie voor uw bezoekers. In tweede instantie houdt u optimaal rekening met Google. Voor veel bedrijven betekent dit dat er in feite een complete website wordt ontwikkeld, uitsluitend om beter gevonden te worden. Het aantal landingspagina’s lopen in de reisbranche op tot enkele duizenden pagina’s voor één website. Hoe zit dat in uw branche? Wat doen uw concurrenten?

Tips en trucs voor de optimale landingspagina
De optimale landingspagina is een pagina die uiteindelijk leidt tot conversie. Het zoek en boekproces moet dus optimaal geïntegreerd zijn in de landingspagina.

1. Hou uw webpagina’s actueel en levendig. Google is dol op unieke en actuele content. Gebeurt er niets op uw pagina dan zal u ook snel weer dalen in de zoekresultaten.

2. Bedenk een manier waarbij u uw bezoekers aanzet tot het creëren van content, zoals bijvoorbeeld reviews en ervaringen. Op deze manier houden uw bezoekers uw site actueel.

3. Zorg ervoor dat uw totale website zoekmachine vriendelijk is, niet alleen de landingspagina’s.

4. Hou het conversiedoel scherp voor ogen. Elke pagina moet leiden naar een “Call to action”.

5. Test, test, test wat leidt tot het beste resultaat. En hou uw concurrenten scherp in de gaten.