Al eerder schreven we over de startup Tripinview uit Griekenland. Wat begon met de gehele Griekse kustlijn in kaart brengen met een helikopter en vervolgens al het beeldmateriaal online beschikbaar stellen, is nu uitgebreid met Spanje en de Franse Cote d’ Azur. Maar er is meer nieuws te melden. Zo zijn er apps beschikbaar voor mobile devices en kun je nu in Griekenland hotels zoeken en boeken met een helikopter.

Nu de zomervakantie is begonnen wordt er online flink gezocht naar vakanties, hotels en ervaringen. Vorig jaar kon je al de hele Griekse kustlijn in HD video bekijken. In totaal zijn er 2.155 Griekse kusten en gecategoriseerd naar bijvoorbeeld natuur, cultuur, familie, mondain etc. Met de optie “build your trip” selecteer je een land en vervolgens de categorie waar je interesse in hebt. Op een presenteerblaadje krijg je zoekresultaten te zien die het beste passen bij je query. En dan klik je natuurlijk verder op de button “fly me over”.

Vlieg langs een hotel en boek je hotelkamer online

Vlieg je langs een hotel dan is de kans groot dat je de accommodatie kunt aanklikken voor meer informatie en zelfs de mogelijkheid om direct een hotelkamer te boeken. Niet alleen voor toeristen een nieuwe vorm van accommodaties zoeken en boeken, maar ook voor hoteliers een nieuwe mogelijkheid. Weer eens wat anders dan opgenomen worden in een listing van Booking.com. De visie van het online bureau is om de traditionele manier van bestemmingen ontdekken en vakantieplannen maken te veranderen.

De kustlijn van de Franse Cote d’Azur, Monaco, Malta, Spanje en Italië zijn inmiddels ook online bij Tripinview te zien. De rest van de wereld wacht nog. Het Caribisch gebied is één van de volgende uitdagingen waar men zich aan gaat wagen. Misschien volgend jaar al online.

Tripinview Hotel boeken en zoeken Italie met helikopter

360 graden video’s voor de ultieme ervaring op een destinatie

Experience Greece is gestart met 360 graden video’s. Nog een experiment. Online kun je de eerste resultaten zien van een een video van ruim twee minuten gemaakt in Athene. Een nieuwe media vorm, waarbij je niet beperkt bent tot beelden uit slechts één hoek. Klik met je muis ergens in de film en je kunt links, rechts en boven en onder je kijken. Zo krijg je echt het gevoel of je zelf op de destinatie bent. Een tip: bekijk de 360 graden video door een virtual reality bril (VR glasses) voor augmented reality.