Na 1,5 week vertoefd te hebben in het heerlijke Altea kom ik tot de conclusie dat het slecht gaat met de economie hier. Heel slecht, althans, dat hoor ik uit alle verhalen, roddels etc. Iedereen klaagt steen en been dat het oh zo slecht gaat in Altea. Er zijn bijna geen toeristen in Altea of in Benidorm. Hoe verschillend is dat met de opdracht die ik binnenhaal voor Adfiliate bv, mijn internet marketing bedrijf in Amsterdam. Maar volgens mij gaat het helemaal niet slecht, maar moeten de ondernemers hier meer met online doen; de overstap maken van 1.0 naar 2.0!

Twitter, in Altea?

Een eenvoudige rondvraag onder een aantal klanten hier gaf me de volgende inzichten:

  • twitter, wel bekend, bijna niemand gebruikt het zakelijk
  • Foursquare, volledig onbekend
  • Facebook, goed in opkomst
  • YouTube, zie twitter. Hoewel ik wel een actueel filmpje tegenkwam van BenidormTV

Toen ik vanavond een tweet voorbij zag komen van @sinds1998 bedacht ik me dat er zoveel mogelijkheden liggen voor de bedrijven hier in de verhuur en toerisme sector. Ik kan zo 3 bedrijven opnoemen die luxe villa’s verhuren op Altea Hills die direct profijt zouden hebben van het vermelden van hun huurhuizen op micazu.nl. Door het slimme reserveringssyteem en de bekendheid van Micazu in Nederland zouden mijn relaties hier al bijna direct nieuwe boekingen moeten kunnen realiseren lijkt me. En dat dan alleen op de Nederlandse markt. Met de Micazu’s van deze wereld zou je daarmee ook boekingen kunnen realiseren in Engeland, Duitsland, Belgie of Noorwegen.

Met een korte twitter cursus liggen er ook veel mogelijkheden voor de ondernemers hier. Zoek naar mogelijkheden, ga de dialoog aan en toon je aanbod. Via verhuur wellicht uiteindelijk een verkoop. Of in ieder geval uitbreiding van je relatie netwerk. Maar helaas, zo denken veel ondernemers hier nog niet. Men praat elkaar liever na, drinkt nog eens zuchtend een ‘cafe con leche’ op het terras en gaat over tot de orde van de dag. Zonde! Wanneer stapt de 1e makelaar op die de overstap maakt naar 2.0 in Altea?

Gratis tip

Een manier om 2.0 prospects te werven:
Werk bijvoorbeeld samen met het actieve account van @transavia. Volg de updates en je krijgt een beeld van mensen die naar Alicante vliegen. Dat zijn prospects voor vakantiewoningen, autoverhuurbedrijven etc.


Een willekeurige villa met zwembad op Altea Hills