De experience begint vandaag de dag al online. KLM heeft dat goed begrepen met al haar digitale activiteiten van corporate blog, aantrekkelijke facebookpagina tot sublieme webcare op onder andere @klm. Sinds vandaag biedt ook KLM.com een fraai stukje experience via een speciaal platform waar middels video, beeld en audio de bezoeker visueel aantrekkelijk wordt verleid KLM’s producten en diensten te beleven.

Dit gastblog is geschreven door Erik van Roekel, corporate communications bij ING Groep. Passie voor social media en internet in het algemeen. Erik is sinds 2003 ook op de achtergrond actief voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Op visueel aantrekkelijke wijze krijgen bezoekers een voorproefje van de services aan boord, een kijkje achter de schermen of meer achtergrond over KLM en haar historie inclusief ook zaken als de bekende Top Swan commercial. Elk onderdeel van het interactieve platform kan bovendien direct via social media worden gedeeld met vrienden inclusief jawel Myspace 😉 Embedding is niet mogelijk, maar kon wel eens een bewuste keuze zijn om de totale experience optimaal te houden en mensen vooral op het platform te krijgen.

Concept & Design is voor rekening van Tribal DDB. Design & User Experience leverde @Mirabeau_nl en het geheel werd intern ontwikkeld door IT van KLM. Platform is ontwikkeld met HTML5 en vertaald naar 16 talen. Er wordt gebruik gemaakt van SDL Media Manager, een ‘digital asset management systeem’ waarmee video’s en interactieve elementen eenvoudig zijn toe te voegen. Mede hierdoor is het tevens mogelijk de inhoud gemakkelijk opnieuw te gebruiken binnen de website en mobiele apps.

Moet je zeggen dat het wel even wennen is om op een pagina als deze binnen te komen enonder aan de pagina de experience omgeving te vinden, waar ook horizontaal kan worden gescrold door je muis aan linker- of rechterzijde te plaatsen.

Al met al een mooi platform dat uitnodigt rond te neuzen en verder kennis te maken met. Ongemerkt zit ik toch langer door het aanbod te surfen dan ik had gedacht en kleur ik langzaam aan weer een stukje klm blauwer 😉