De raad van bestuur van Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) heeft een volgende stap genomen in het revolutioneren van het personenvervoer in de stad, of liever gezegd, onder de stad. De raad keurde een aanbeveling goed om Elon Musk’s The Boring Company (TBC) te selecteren voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van een ‘hyperloop’ die passagiers in autonome elektrische voertuigen met hoge snelheid kunnen vervoeren. Het innovatieve project heeft het potentieel om Downtown Las Vegas, het Las Vegas Convention Center, de Las Vegas Boulevard Resort Corridor, McCarran International Airport en meer delen van de stad te verbinden.

“Las Vegas heeft zijn reputatie als toonaangevende reisbestemming altijd weten te behouden omdat we gedreven worden door innovatie en gastvrijheid”, aldus LVCVA CEO en president Steve Hill.

TBC
In 2018 had Las Vegas meer dan 42 miljoen bezoekers. Het Las Vegas Convention Center herbergt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. De Regional Transportation Commission of Southern Nevada vervoert ongeveer 12 miljoen passagiers per jaar binnen de Las Vegas Boulevard Resort Corridor.

The Boring Company, opgericht door Elon Musk, is een leider in innovatieve transporttechnologie. Na het besluit van de raad zullen TBC en de LVCVA specifieke ontwerp-, bouw- en operationele plannen vaststellen en in een volgende vergadering, die tegen juni 2019 wordt verwacht, onderhandelen over een contract voor definitieve goedkeuring door het LVCVA-bestuur.

11.000
Het bestaande voorstel van TBC geeft aan dat het ondergrondse tunnelsysteem lagere totale kosten, minder verstoring van het voetgangers- en autoverkeer en een snellere bouwtijd biedt dan traditionele grond- of bovengrondse opties. De lus zal worden ontworpen met een potentiële capaciteit van maximaal 11.000 passagiers per uur. De geschatte systeemkosten liggen tussen de 35 miljoen dollar en 55 miljoen dollar, afhankelijk van de route, het aantal stations en de grootte van de stations.

Het toerisme is de motor van de economie van Zuid-Nevada en een van de grootste mogelijkheden voor verdere groei is zakenreizen. Door het uitbreiden en renoveren van het congrescentrum in combinatie met innovaties in het efficiënt en effectief verplaatsen van de lokale bevolking en bezoekers binnen de bestemming, zal Las Vegas niet alleen zijn status als de No. 1 conventiestad behouden, het zal de economische toekomst van de gehele bestemming verzekeren.