Lonely Planet werkt samen met Skyscanner voor een eigen vluchtzoeker binnen de site. Reizigers kunnen nu naast informatie over verschillende bestemmingen ook een vlucht boeken via de site van de reisgids.

Lonely Planet werkte eerder al voor een vluchtzoeker samen met Skyscanner’s concurrent en Booking.com-zuster Kayak, aldus travelnieuwssite Tnooz. Toen was het bedrijf nog onderdeel van BBC Worldwide. Nu, onder de nieuwe eigenaar NC2 Media, partnert het met Skyscanner voor een vluchtzoekmachine onder de eigen merknaam.

Hotel, autohuur, tours en verzekeringen

De vluchtzoeker is onder de Bookings-sectie op de site te vinden. De gebruiker wordt na het invoeren van een zoekopdracht geleid naar een aparte pagina waar de gevonden vluchten op een rijtje staan. Net als op Skyscanner wordt de consument om de boeking te voltooien doorverwezen naar de site van partners. Een soortgelijke service heeft Lonely Planet ook voor autohuur, hotels (in samenwerking met het Nederlandse Booking.com), adventure tourssightseeing tours en reisverzekeringen.

Lonely Planet heeft volgens The Next Web momenteel 27 duizend bestemmingen in het bestand staan voor zijn 1,3 miljoen leden.

Dit artikel verscheen eerder op Twinklemagazine.nl.