Afgelopen donderdagavond 9 maart werden in Fort Voordorp te Utrecht de publieksprijzen voor de Thuiswinkel Awards XS uitgereikt. Micazu.nl, de online marktplaats voor particuliere vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren, werd door de consument wederom het meest gewaardeerd en kwam net als vorig jaar als winnaar uit de bus in de categorie Reizen & Vrije tijd 2012.

De nieuwe manier van vakantiehuizen boeken
Of het nu aan de crisis ligt of niet, steeds meer vakantiegangers raken er aan gewend om rechtstreeks met elkaar zaken te doen. Micazu.nl groeit ook tegen de verhoudingen in. In de maand januari trok de website 40% bezoekers meer dan vorig jaar. Via Micazu.nl presenteren Nederlandse eigenaren hun vakantiehuis aan geïnteresseerde huurders. Het unieke van Micazu.nl is de persoonlijke manier waarop iedere eigenaar zijn eigen vakantiehuis presenteert. De meeste eigenaren stellen zich ook zelf voor. Dit maakt het erg persoonlijk en geeft ook vertrouwen.

De Micazu.nl gids in de D-reizen winkels
Een van de redenen voor de toename van de bezoekers was de introductie van de Micazu.nl Vakantiegids 2012 die eind vorig jaar exclusief is verspreid naar alle 185 vakantiewinkels van D-reizen. Waar iedereen van de brochure af lijkt te willen, versterkt een papieren gids juist het internet-concept van Micazu.nl. Nu kan je als particuliere verhuurder met je vakantiehuis een enorm bereik genereren.

Lancering nieuw concept: Je vakantiehuis alleen delen met vrienden
Naast het succes van de particuliere verhuur van vakantiehuizen heeft Micazu.nl vorige week een nieuw concept gelanceerd; Onsfamiliehuis.nl. Onsfamiliehuis.nl is een nieuw product voor een nieuwe doelgroep; namelijk eigenaren van een vakantiehuis die het niet willen verhuren. Tenminste, niet aan vreemden, maar goede vrienden en familie zijn juist wel welkom. Een privé website dus om samen met je (klein)kinderen, familie en goede vrienden te delen en van te genieten. De eigenaar van een website bij Onsfamiliehuis bepaalt zelf wie toegang heeft. Zie in de live demo hoe het precies werkt.

De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards is een initiatief van Thuiswinkel.org, de branchevereniging voor webwinkels in Nederland.

Martin van Kranenburg neemt Thuiswinkelawards in ontvangst
Martin van Kranenburg neemt Thuiswinkelawards in ontvangst