AirGo-M is een app van VCK Travel waarmee de zakenreiziger real-time tickets kan boeken in het Amadeus reserveringssysteem. Het beschikbaar komen van de app vormt het startsein voor de uitrol van de nieuwe mobiele strategie van VCK Travel.

VCK Travel verwacht dat het nieuwe concept een nog grotere impact zal hebben op de manier waarop zakenreizen worden geboekt, dan destijds met de opkomst van de zelfboekingstools het geval was.

“Iedereen is tegenwoordig altijd en overal online en de hoeveelheid pda’s en smartphones overstijgt nu al het aantal inwoners van onze planeet”, aldus VCK Travel.

Naadloze integratie

VCK Travel biedt haar klanten een app waarbij de zakelijke reiziger gebruik kan maken voor pre-, in- en posttrip functionaliteiten. Niet alleen kan de hij of zij zelf heel eenvoudig de vluchten boeken, ook integreert Airgo-M bestaande travelpolicies en lopen boekingen mee in de management rapportages. Een naadloze integratie tussen full service, self service online bookingstool en het mobiele platform staat centraal. Zowel de boeker als de reiziger bepaalt zelf wanneer hij van welke dienst gebruik maakt. Dit levert optimaal gemak en keuzevrijheid voor de passagier op.

Visie

In de visie van VCK Travel wordt er binnen ondernemingen steeds meer gebruik gemaakt van mobiele oplossingen in plaats van statische oplossingen. De desktop computer heeft zijn langste tijd gehad en zal overvleugeld gaan worden door Smart Windows, tablets en smart phones. Daardoor zal er een sterke behoefte ontstaan aan een mobiele oplossing, waarbij de faciliteiten van de “oude technologie” is geïntegreerd in mobiele apps. “Als profielen en reisbeleid zijn gekoppeld aan een mobiele toepassing, bestaat er geen gevaar meer voor ongewenste afwijkingen. Als daarbij dan ook de autorisatie van de reis, de declaratie en de managementrapportage inclusief CO2 compensatie in één handige app is geïntegreerd, wordt veel tijd gewonnen en kunnen bedrijven nog meer besparen op de kosten van het boeken van hun zakenreizen”, aldus VCK Travel.

Mobiel moet eenvoudig zijn

VCK Travel voorziet op korte termijn een explosie in het gebruik van mobiele toepassingen in de zakelijke reisindustrie. Daarom streven wij er naar om met een eenvoudige en makkelijke app te komen, waaraan steeds meer zakelijke functionaliteiten zullen worden toegevoegd. Zo moet het straks ook mogelijk zijn om tijdens je reis een taxi te boeken, een restaurant te vinden en het weer op je bestemming te bekijken. Inchecken moet eenvoudiger gaan dan het ooit geweest is en de instapkaart hoeft niet meer gemaild of geprint te worden, omdat deze in de app aanwezig is.