Op zoek naar het goedkoopste en meest optimale ticket is voor sommige reizigers een sport geworden. Vandaag lanceert Momondo een nieuwe feature in haar website waarmee zij het voor de bezoeker mogelijk om op basis van 6 verschillende factoren te zien wat voor effect deze hebben op de prijs van een vliegticket. Hiermee bieden ze de reiziger een kijkje in de keuken van de prijzenmakers van de luchtvaartmaatschappijen om een zo optimaal mogelijk ticket samen te stellen, iets waar de reiziger tegenwoordig aardig wat tijd in steekt.

De jacht op goedkope vliegtickets

De jacht op goedkope vliegtickets is al tijden aan de gang, verschillende tools bieden steeds meer inzicht in wanneer de tickets het goedkoopst zijn om te kopen. Zo is Ticketspy een spion in de luchtvaartwereld die reizigers helpt bij het vinden van die bijzondere deals en het uitlichten van de kleine lettertjes. En geeft Paperflies reizigers elke dag een nieuwe deal met kortingen die flink hoog kunnen oplopen en heeft Skyscanner de optie een beetje verstopt, maar kun je ook daar als flexibele reiziger een ticket vinden die wellicht flink goedkoper is dan je zoekopdracht in eerste instantie was.

Schermafbeelding 2013-05-06 om 11.56.36

Momondo biedt transparantie

Bij Momondo kan deze koopjesjager vanaf vandaag op 6 factoren bepalen wat de goedkoopste optie voor hem of haar zal zijn. De functie is boven de vluchtresultaten geplaatst en geeft de reiziger een transparant inzicht in hoe luchtvaartmaatschappijen hun prijzen bepalen. De functie helpt de gebruiker bepaalde essentiële factoren te gebruiken in de zoektocht naar goedkope tarieven.

“Vluchtinzicht staat voor transparantie. Deze tool maakt het reizigers gemakkelijker om te zien hoe verschillende factoren de prijs beïnvloeden. Weten op welke dagen van de week, of momenten van de dag het voordeligst zijn om te vliegen, kan waardevolle informatie zijn als je flexibel bent en geld wilt besparen op een vlucht,” zegt Tore Pein Jensen, CMO van Momondo.

Op dit moment kunnen gebruikers de tool gebruiken op 400 routes, maar er worden regelmatig nieuwe routes toegevoegd.

Gebaseerd op 6 factoren

De voornoemde factoren bestaan uit; vertrek op tijdstip, dag van de week, weeknummer, exacte luchthaven (als er meerdere luchthavens op plaats van bestemming zijn), de aanbieders en het aantal dagen voor vertrek. De resultaten worden weergegeven in een cirkeldiagram en geven een overzicht van de duurste en goedkoopste opties voor iedere factor op een bepaalde route.

De grafieken tonen in welke mate de verschillende variabelen (bv. dagen van de week, verschillende luchtvaartmaatschappijen, luchthavens etc.) allemaal van invloed zijn op de prijs. De nieuwe tool maakt gebruik van gegevens van miljoenen up-to-date prijzen verkregen in eerdere zoekopdrachten binnen Momondo.

momondo