Een “nieuwe” reissite zag/ziet het levenslicht. Nieuw? Niet helemaal, maar het combineert content en producten van derden om voor jou zo relevant mogelijk te zijn. 3 studenten bouwden Bonnevoy, die overigens vrij snel werkt. Het design is basic en daardoor iig overzichtelijk. Een echte vakantiebeleving ontbreekt nog…

Op dit moment is de site nog in Beta en alleen geopend voor een select gezelschap (je mag hiervoor een aanvraag doen). Wel kan je op de homepage nu een filmpje zien hoe de site gaat werken.

Hoe werkt het?
Bonnevoy (op de bonne foi, Frans) werkt met content/producten van Tix.nl en Expedia. Daarnaast wordt de locatie van een hotel weergegeven met behulp van Google maps en worden lokale gegevens van Numbeo.com gebruikt.

Ze zoeken uit vele reizen zonder dat je een bestemming opgeeft. Wel mag je een periode en budget (2 personen) opgeven. Graag willen ze je verassen! Gericht zoeken is dus moeilijk. Wel mag je (later) aangeven wat je wel en niet leuk vind en deze info wordt gekoppeld aan je account.

Ik heb inmiddels een inlog en ga opzoek naar een reisje voor 2 personen in december voor 750,- in totaal. 11 bestemmingen worden gevonden. In de linkerbalk mag ik nog aanvullende wensen doen met behulp van sliders. Bijvoorbeeld door de prijs van een biertje op 2 euro te zetten, als ik dat belangrijk zou vinden. Dan blijven er nog 4 bestemmingen over. Of als je bijvoorbeeld een bepaalde temperatuur zoekt, boven de 25 graden!

Bonne voy

De goedkoopste bestemming komt bovenaan. In mijn geval Malaga voor 243,- per persoon. Zelf zeggen ze dat de meest relevante combi bovenaan staat.

Met de lees meer button krijg ik extra foto’s, een plattegrond, een specificatie van de reissom, de 2 aanbieders (tickets en hotel apart) en eventuele alternatieve overnachtingen. De vliegticketprijs klopt zowaar (op 4 cent na).

Via een analyticscode wordt er waarschijnlijk afgerekend met Tix. Voor Expedia wordt een Tradedoubler affiliate link gebruikt. Het hotel is overigens Hotel Zenit Malaga. Bij Expedia zijn de hotelkosten 36 ct. te hoog (in vergelijking tot wat bonnevoy zelf zegt) en ook moet ik het dan stellen zonder ontbijt. Expedia voert overigens zelf 2 verschillende prijzen in 1 overzicht, zie screenshot.

Als ik deze combi wil boeken moet ik dus 2 x al m’n gegevens inkloppen en 2 x betalen. Nog niet echt dynamic packaging dus. Bonnevoy is slechts een intermediar, heeft geen ANVR nummer en mag dus ook zelf geen reizen verkopen. Ze fungeren als een soort affiliate/partner voor de 2 genoemde partijen.

Als ik opnieuw wil zoeken zijn mijn vorige instellingen weg en krijg ik weer de default waardes (bedrag, vertrekdatun en aantal nachten).

Wat kan je er (verder) mee?
Behalve dat de titel van de site de lading dekt, denk ik niet dat dit een serieuze concurrent voor de overige touroperators gaat worden. Het spelelement is leuk. Het aanbod (te?) afhankelijk van de 2 partners (komen er nog meer bij?) maar voegt verder niet heel veel toe. Mooi zou het zijn als je met je bonnevoy account in kan loggen bij Tix en Expedia, dat scheelt alweer NAW-tik werk. Een gescheiden betaling blijf je sowieso houden.

Het gebruik van social media is erg beperkt… Je kunt een door jou gemaakte selectie/keus niet delen met je netwerk.

Verder heeft bonnevoy ook een blog, lees hier meer over de voortgang van Beta naar beter.

Oh ja. Mocht je nog twijfelen of dit een serieuze website is??

“Wij zijn drie jonge mensen die gefascineerd zijn door reizen, websites en mooie vrouwen 😉 Zie ook over ons”