Reizen vergelijken is voor internetters echt frustrerend zegt Esther Nijdam van Reisa.nl. De huidige reisvergelijksites zoals travelta.nl en olezo.nl pretenderen alle reisaanbod te vergelijken maar vermelden slechts een beperkt aanbod met onmogelijke vanaf prijzen. Hier kwam zij achter tijdens haar studie Commerciële Economie en bedacht dat het anders moest.

Esther licht toe: “ik heb samen met een medestudent 5 maanden aan de website en de gebruiksvriendelijkheid gewerkt. We hebben 427 erkende aanbieders zo overzichtelijk mogelijk op een rij gezet zodat het urenlang rondsurfen naar je ideale reis niet meer nodig is. We sturen bezoekers bewust direct naar de website van de reisaanbieder om verlopen aanbiedingen en achterhaalde prijzen te voorkomen. Aan 70% van de vermelde aanbieders verdienen we geen cent. Wel is de website hierdoor zeer compleet zodat de vakantieconsument niet verder hoeft te zoeken. In een filmpje op de homepage leg ik uit hoe de site werkt.’’

Op de vergelijksite vindt men zowel reisorganisaties met lastminute zonvakanties, stedentrips en georganiseerde rondreizen als aanbieders van losse vliegtickets, hotels en diverse andere soort reizen. De website is voor Esther Nijdam inmiddels een bijbaan waarmee zo’n 500 euro per maand mee wordt verdient. De focus ligt komende maanden op meer bestemmingen en nieuw aanbod toe te voegen. Reisa.nl trekt inmiddels zo’n 500 bezoekers per dag. Ook via affiliatenetwerken als Cleafs en Daisycon wordt het reisaanbod gevuld.

Leuk en slim initiatief. Esther veel succes hiermee.