Via Google advertenties ben ik nu al een aantal keer in contact gekomen met een nieuwe reissite die het bekijken waard is. De slogan is “Heel Nederland boek je op Bookedoo.”. Bookedoo heeft een groot assortiment aan huizen, boten, groepen, bed and breakfast en campings. De uitstraling is erg rustig en oogt zeer professioneel.

Bookedoo.nl is in 2006 begonnen als Bookfriesland.nl. Dit jaar is ook een begin gemaakt met het werven van aanbieders in de andere provincies van Nederland. Per dag wordt het aanbod met vaak meer dan 15 objecten uitgebreid en dagelijks melden zich nieuwe aanbieders. In totaal zijn nu 450 aanbieders aangesloten bij bookedoo.nl. Bookedoo.nl is een boekingssite met een commissie model. Bij bookedoo bestaan geen jaarlijkse kosten of administratiekosten. ‘We willen daarmee de ondernemers in de recreatiesector daadwerkelijk ondersteunen bij het online boekbaar maken van hun aanbod. Voor ondernemers wordt het steeds moeilijker aanbod direct te laten boeken en vooral ook vindbaar te worden en te blijven voor de consument’, aldus business unit manager Douwe van der Baan.

Bookedoo werkt met een intuïtieve zoekmethode, die ook wordt toegepast bij onder andere Belvilla, Funda en Speurder. Ook is een game ontwikkeld, zie http://game.bookedoo.nl.

Bookedoo voert actieve marketingcampagnes via onder meer Adwords, Marktplaats en banner campagnes en emailmarketing. De directie van bookedoo.nl wordt gevoerd door Jos Snijders Blok, eigenaar van Vinea Vakanties, Nederlands grootste aanbieders van jeugdvakanties.

Bookedoo