Ervoor zorgen dat je bagage gewoon al op de luchthaven klaarstaat. Een Londense startup neemt daarbij een veel gehoorde ergernis aan het reizen met het vliegtuig weg. Zelf niet meer met de bagage hoeven sleuren tot in de luchthaven. Op de luchthavens London City (sinds 2014) en sinds juli dit jaar op London Gatwick, is de startup al actief. 

Met Airportr, dat in 2012 is opgericht, kun je online of via een app (voorlopig alleen Android) transport van je bagage aanvragen. Een chauffeur zal dan op het gevraagde tijdstip aan de deur verschijnen om de bagage op te halen. Terwijl je zelf in alle rust naar de luchthaven kunt reizen, staat je bagage netjes op je te wachten om in te checken.

team luggage freedom

Andersom werkt het ook: zodra je landt op één van de luchthavens kun je direct vragen om de bagage op een bepaald tijdstip naar een bepaalde bestemming te brengen. De dienst lijkt in eerste instantie vooral attractief voor de business traveler, die geen zin heeft om de hele dag met koffer te lopen.

Het doel is om de reiziger zo lang mogelijk van Londen te laten genieten. Je kunt van tevoren boeken of op de dag zelf om de totale ‘luggage freedom‘ te ervaren.

Een UBER van..

Airportr wordt omschreven als de Uber voor bagage. Het bedrijf haalde onlangs 4,6 miljoen euro op en heeft plannen om later dit jaar naar andere Londense luchthavens uit te breiden. Voorlopig heeft het bedrijf enkel de bagagedienst voor luchthavens, maar het is niet uitgesloten dat ze ooit andere domeinen gaan verkennen. Die plannen zijn er zelfs al, maar voorlopig zal Portr zich toch vooral op vliegverkeer focussen.

Zelf Airportr-en

Wie zelf naar Londen vliegt en binnenkort de dienst wil uitproberen kan op de site terecht voor alle informatie. De prijs is afhankelijk van waar de bagage moet worden afgeleverd. Blijf je vlakbij de luchthaven, dan kost het 15 pond per koffer, ga je naar het centrum van Londen betaal je 25 pond, en voor de buitenwijken van Londen kost het 35 pond. Voor een tweede koffer is een voordeliger tarief voorzien. En voor een extra 10 pond kunnen passagiers van British Airways hun bagage van de band laten halen. Dan hoeven ze echt zo min mogelijk zelf met de koffer te lopen.

Helaas kan de dienst de koffer niet inchecken, dat moet de reiziger nog echt zelf doen. AirPortr is de eerste service in deze categorie in Europa en staat bekend als een van de innovators in de Engelse travel technologie.

diensten airportr