15 september 2014 vindt in het leerklooster in Amersfoort het gratis Reiswerk opleidingscongres plaats voor werkgevers, werknemers, opleiders en studenten in de reisbranche. Het congres staat in het teken van de reisbranche professional van de 21e eeuw. De reisbranche verandert voortdurend in een hoog tempo. Daarmee ook de eisen die aan medewerkers in de branche worden gesteld.

Je wordt bijgepraat over trends en ontwikkelingen als reisprofessional van de toekomst. Wat moet deze professional allemaal kennen om snel te kunnen schakelen tussen de wensen en eisen van de klant en de filosofie van het reisbedrijf? Wil jij erbij zijn? Geef je dan snel op, want het aantal plaatsen voor dit gratis congres is beperkt.

Programma

Het programma start om 13.30 uur met de opening door dagvoorzitter Frank Oostdam (directeur ANVR). De sprekers gaan, ieder vanuit hun eigen invalshoek (werkgever, werknemers en beroepsonderwijs) in op hun visie over de toekomst van de reisprofessional en de consequenties voor het beroepsonderwijs (zowel mbo, hbo als branche cursorisch). Wat moet gebeuren om het beroepsonderwijs beter aan te laten sluiten op de beroepspraktijk? Zij sluiten hun powerspeeches af met een aantal stellingen waarover we in het tweede gedeelte van het congres groepsgewijs in discussie gaan.

Sprekers

Sprekers die dag zijn onder meer Hedwig Wassing van @Leisure, een bedrijf dat zich specialiseert in de verhuur van individuele vakantiehuizen. Hij is tevens partner bij het bedrijf Cool Experience, een unieke samenwerking van verschillende experts dat andere bedrijven helpt meer waardevolle belevingen te creëren voor haar klanten. Een andere spreker is Reinier Castelein die inmiddels langere tijd voorzitter is van De Unie; een vakorganisatie voor werk, inkomen, loon en loopbaan. Ook John Flierman mag acte de presence geven en zijn visie geven over hoe opleidingen en opleiders hun lessen moeten gaan aanpassen op het gebied van sales en (online) marketing. Hij is binnen ROC van Amsterdam en Flevoland verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling voor opleidingen gerelateerd aan hospitality, travel en toerisme.

Beste leerbedrijf van het jaar

Voor het eerst dit jaar, wordt een verkiezing voor Leerbedrijf van het Jaar gekozen. Voor de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2014 zijn drie bedrijven genomineerd: Buro Scanbrit (Amsterdam), Tui Nederland (Enschede) en D-reizen (Hilversum). De prijsuitreiking wordt gedaan door de directeur van ITG, Harco van Uden.

Praktische informatie Opleidingencongres

Voor wie? Werkgevers, werknemers, opleiders en studenten in de reisbranche

Hoe laat? Ontvangst vanaf 13.00 uur en afsluitende borrel om 17.00 uur

Kosten? Gratis (maar aantal plaatsen zijn beperkt)

Locatie? Leerklooster in Amersfoort

Aanmelden kan op www.reiswerk.nl (even inloggen en dan via menu agenda aanmelden)